FUTBOLDA KORONA VİRÜS DEPREMİ
Korona virüs salgını nedeniyle tarihin en kara gününü yaşayan futbol salgının bitmesini iple çekiyor... Futbolcular korona virüs depremi nedeniyle evlerinde uzaktan eğitimlerle formlarını korumaya çalışırken, Türkiye Futbol Federasyonu ise salgının durduğu takdirde Haziran ayında ligleri başlatmayhı planlıyor.

************
Tüm Dünya'yı etkisi altına alan ve Türkiye'de de etkisini hızla sürdürmeye devam eden korona virüs nedeniyle Gençlik Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, alınan tedbirler kapsamında ilk olarak müsabakaların seyircisiz ondan sonra da 19 Mart tarihinde bütün spor müsabakalarını iptal etmişti.
 Korona virüs nedeniye Türkiye'de 501 kişi hayatına kaybederken, 23 bin 934 kişi ise karantina altına alındı. Hemen hemen bütün ülkelerde spor müsabakaları iptal edilirken hayat durdu. Dünyanın olmazsa olmazlarından futbol resmen tarihinin en kara günlerinden birini yaşadı. Prosyonel ve amatör liglerde oynayan futbolcular yaşanan  bu olumsuzlukların ardından Bakanlığın evde kal çağrılarına uyarak evde kalıyor. Ancak futboldan bir türlü, kopamayan futbolcular büyük bir aşkla müsabakaların başlayacağını günü iple çekiyor. 
***********
Formlarını koruyorlar.
Korona virüs nedeniyle eve kapanan futbolculara uzaktan eğitimlerle formları korunmaya çalışılıyor. Bir çok kulüp telekonferans yönetimiyle oyuncularla toplantı yaparak, kondisyoner yardımıyla her gün düzenli olarak antrenman yaptırıyor. 
TFF Haziran ayını gösterdi.
Türkiye Futbol Federasyonu, yaşanan  korona virüs depremi nedeniyle ilk önce  insan sağlığı diyerek  lig takvimleri için acele etmiyor. Şuan için salgının ne zaman biteceği konusunda kimsenin bir bilgisi yokken , Türkiye Futbol Federasyonu salgından biran önce kurtuldukları takdirde ligleri Haziran ayında başlatmayı planlıyor.