FUTBOLUN KADERİ ŞEKİLLENİYOR 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir liglerin 12-13-14 Haziran’da başlayıp 26 Temmuz’da sona ermesine yönelik bir çalışma yapıldığını açıkladı. 
***************
Tüm Dünya'yı etkisi altına ve Türkiye'de etkisini göstermeye eden korona virüs nedeniyle spor müsabakaları iptal edilmişti. Uzun süren ayrılığın ardından Türkiye Futbol Federasyonundan müjdeli haberler gelmeye başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cumartesi günü  Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ve Süper Lig kulüplerinin başkanlarıyla video konferans yöntemiyle bir toplantı yaptı. Toplantıda izlenecek yol haritası, kulüplerin mali sorunları konuşuldu. Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, TFF Başkanı Nihat Özdemir’in liglerin 12-13-14 Haziran’da başlayıp 26 Temmuz’da sona ermesine yönelik bir çalışma sunduğunu söyledi.
Maçlar seyircisiz oynanacak
Nisan ayının sonunda Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı ile yapılacak son görüşmenin ardından takvimin netleşeceğini kaydeden Sepil, “Türkiye Kupası da bu 1.5 aylık süreçte tamamlanacak. Maçlar büyük olasılıkla seyircisiz oynanacak. Gerekli sağlık koşulları sağlanacak her maç oynanması gereken şehirde yapılacak. Fikstür aynen devam edecek. Maçların bitirilme kararı, tamamen federasyonun kararı. Liglerin bitirilmemesi gibi bir senaryo yok” dedi.
Amatörler devam
Bakan Kasapoğlu, amatör branşlara yönelik gayretlerin devam ettirilmesi, güçlendirilmesi adına çalışmaları hep birlikte sürdürdüklerini de aktardı. Kasapoğlu, “Amatör branşlara yatırım yapan kulüplerimizin desteklenmesi noktasında, vergi iadesi, stopaj iadeleri ile bu zararların sübvanse edilmesi yönündeki kanun çalışması geçtiğimiz aylarda gerçekleştirildi. İnşallah en kısa süreçte nakit akışının başlayacağını sizlere ifade etmek istiyorum” derken tüm kulüpler amatör iradenin devam edeceğini şube kapatmak gibi bir adımın atılmayacağının garantisini verdiler.