Kendisi AKP’den milletvekili aday adayı, büyük yeğeni Metin Demir’i TSO Başkanı yaptı, küçük yeğeni Harun Demir’i Ukrayna konsolosu yapmak için TSO ilişkilerini kullandı…

Geçmiş olsun Ukrayna!

Ukrayna, Zonguldak’ta RoRo seferleri nedeniyle ticaret yapan vatandaşlarının yaşamını kolaylaştırmak, yaşadıkları sorunları çözmek için “Fahri Konsolos” arayışını sürdürüyor. Ukrayna Konsolosluğu için adı geçen isim ise yaklaşık iki yıl önce çete kurmak, ihaleye fesat karıştırmak suçlamalarıyla gözaltına alınan 67 kişiden biri olan Demir Ailesi’nden Harun Demir. Harun Demir, geçtiğimiz hafta Ankara’daki Ukrayna Büyükelçiliği’ne giderek konsolos olabilmek için ön görüşme yaptı. Son kararı Ukrayna Dışişleri Bakanlığı verecek.

2 YIL ÖNCE ÖNERİLDİ

Zonguldak TSO Yönetim Kurulu’ndan isminin açıklamasını istemeyen bir üyeden edinilen bilgiye göre Harun Demir’in Ukrayna Zonguldak Konsolosu olması işçin 2013 yılında Zonguldak’a gelen Ukrayna heyetiyle ön görüşme yapıldı. Ukrayna Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü Başkanı Kostyantyn Genchev ve Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçiliği Ekonomik sorunlar Sekreteri Yuriy Torlak, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek dönemin Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir ve yöneticilerle görüştü. Zonguldak ve Ukrayna arasındaki ticareti geliştirmek istediklerini söyleyen heyete konsolos adayı olarak Harun Demir’in ismi teklif edildi.

 

Formun Üstü

Padişahlıktan da beter!

Yaklaşık 20 yıl Zonguldak TSO Başkanlığı yaptıktan sonra AKP’den Milletvekili Aday Adayı olan Salih Demir, koltuğunu en büyük ağabeyinin oğlu Metin Demir’e bırakmıştı. Metin Demir, daha önce de CHP Meclis üyelerinin oyunu alarak Zonguldak Belediye Başkanı olmak istemiş ancak başarılı olamamıştı. Demir, TSO Başkanı iken küçük yeğeni Harun Demir’i TSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı yapmıştı. Zonguldak kamuoyu şimdi şu sorunun cevabını merak ediyor: Zonguldak TSO, Ukrayna Zonguldak Konsolosluğu için Salih Demir’in birinci dereceden akrabası olan Harun Demir dışında isim bulamadı mı? Bu kentte birinin bir koltuğa oturabilmesi için soyadının Demir mi olması gerekiyor? Ukrayna istihbaratı adı yolsuzluk operasyonuna karışmış ve hala yargılanmasına devam edilen Harun Demir’i Zonguldak Konsolosu yapacaksa şimdiden geçmiş olsun!