Deniz Yıldızı 2016 Tatbikatı kapsamında Gölcük Ana Üs Komutanlığı’ndan hareket eden TCG Göksu Fırkateyni Zonguldak’a geldi. 27 Mart-6 Nisan periyodu arasında kapsayan tatbikat 2 Nisan-4 Nisan tarihleri arasında ilk ve tek olarak Zonguldak’ta gerçekleştirilecek.  TGC Göksu Gemisi gün içinde öğleden önce 10.00-12.00 saatlerinde öğleden sonra saat 14.00 ve 16.00 saatleri arasında ziyaretçilerine açık olacak.

Tatbikat nedeniyle  TCG Göksu Gemisi ile Zonguldak’a gelen Deniz Kurmay Yarbay Mustafa Kızıldağ, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e ziyarette bulunarak  “Deniz Yıldız 2016 Tatbikatı kapsamında Zonguldak Limanı ziyaretini gerçekleştirdik. 27 Mart’ta başlayan tatbikatımız 6 Nisan’da sona erecek. Zonguldak’a ayın 2’sinde geldik ayın 4’ünde buradan ayrılacağız. Ayın 6’sında tatbikatımız bitirerek Gölcük’e döneceğiz. Güzide limanlarımızdan olan Zonguldak’ta bulunmaktan mutluyuz. Gemi halkımızın gemisi. Biz halkımız adına bu gemiyi yürütüyoruz. Halkımızın ziyaretlerine de açık olacağız. Onların ziyaretlerin bizleri mutlu edecektir.” dedi.

Zonguldak’a gelerek  kendilerini onurlandırdığı ve şereflendirdiğini söyleyen Akdemir, ziyarette Kızıldağ’a Zonguldak’ı temsil eden Madenci Heykeli hediye etti. Kızıldağ, Akdemir’e gösterdikleri nezaketten dolayı teşekkür ederek, Akdemir’e plaket takdim etti. (Aykut KARA)