Vali Bektaş’tan muhtarlara kaçak ocak uyarısı…

“Gençleri bile bile ölüme göndermeyin”

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, 31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerinde seçilen bütün muhtarlarla bir araya geldi.

Merkez ve merkez ilçeye bağlı köy ve beldelerde görev yapan bütün muhtarlar, Vali Bektaş başkanlığında İŞKUR toplantı salonunda buluştu.

ÖNCE TEMİZ ÇEVRE UYARISI YAPTI

Muhtarlara başarılar dileyen Bektaş, “Kapımız sizlere her zaman açık. Sizler aracılığı ile birlikte vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz. Kırsalda çok güzel yapılmış çalışmalarımız var. Eksik kalan işlere devam edeceğiz. Özellikle çevre temizliği konusunda birazcık daha dikkat istiyoruz. Zonguldak’ın tertemiz ve pırıl pırıl bir şehir olmasını istiyoruz. Çöpleri ve molozları canımızın istediği yere dökmeyeceğiz. Bu konuda hem siz kendiniz dikkatli olacaksınız hem de vatandaşa dikkat edeceksiniz. Yetmiyorsa ilgili kurumlar olan Jandarma, polisi ve bizleri 24 saat uyaracaksınız. Yollarımız, köprü altlarımız, dere boylarımız tertemiz pırıl pırıl olmasını istiyorum. Bu konu çok önemlidir. Arazide kamu görevi yapan en son kişi sizsiniz” dedi.

“GENÇLERİMİZİ BİLE BİLE ÖLÜME GÖNDERMEMELİYİZ”

Gençleri bile bile kaçak ocaklarda çalışmaya göndermeme uyarısında bulunan Vali Bektaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye cumhuriyeti devleti artık ilkel şartlarda maden ocaklarında insanların ölmesini istemiyor. Her şeyin kuralı, kitabı ve kanunu var. Geçtiğimiz aylarda bir maden ocağında kaza oldu ve işçimizi kurtaramadık. Bile bile çocuklarımızı, gençlerimizi ölüme göndermemeliyiz. Bu konuda hepimiz görevli ve sorumluyuz. Kurallar sonuna kadar çalışacak bizler ise emrinizdeyiz. Kurallar güvenlik ve hayat için var. Zonguldak’ta benim garipsediğim bir olay var. Sanki madenlerde ölüm alışılmış ve kanıtsanmış. Bunu normal bir olay gibi algılıyoruz. Böyle algılamamız lazım. Madeni de, kömürü de çıkaracağız ve ekonomiye katkı vereceğiz. Ölmeden bu işi başaracağız. Dünya nasıl yapıyorsa bizde öyle yapacağız. Kaza binde bir olur. Daha fazla olmaması lazım. Daha fazla olursa kaza olmaktan çıkıyor ve ihmal oluyor. Bu konuda biz sizlerle el ele, gönül gönüle hep birlikte gayret sarf edeceğiz”