İlk olarak, Çaydeğirmeni Belediyesine giden Genel İş Sendikası Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu, Belediye Başkanı Satılmış Gebeş ile birlikte, 2015 yılı yüzde 20’lik zammı toplu söyleşmesini imzaladı.

 

DİZDAROĞLU: “BÖYLE BİR BAŞKANLA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALAMAK BİZİM İÇİN BİR ŞANSTIR”

DİSK Genel İş Sendikası Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu sözleşmeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Böyle güzel sözlerden sonra konuşmak biraz zor olacak. Ama kolay olan bir gerçek var. Hakikaten sayın başkanımız Satılmış Gebeş’in belirttiği gibi bizler burada sadece toplu sözleşme ile değil hem bölgemizde bütünsel bir birliktelik kurduk, Sayın Başkanımız Satılmış Gebeş ve Çaydeğirmeni Beldesi çalışanlarıyla birlikte. Hakikatten bakıldığında, incelendiğinde gezildiğinde belediyecilik örneklerini sergilediği en ideal yerlerden biri. Böyle bir yerde böyle bir yönetimle, böyle bir Başkanla toplu iş sözleşmesi imzalamak bizim için bir şanstır. Kendileriyle bugüne kadar yapmış olduğumuz ilişkilerin bundan sonra da daha ileriye götürerek hep beraber iyi günlere gitmeyi temenni ediyorum” dedi.

GEBEŞ: “BELEDİYE BÜTÇESİNİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURARAK EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI VERDİM”

Başkan Satılmış Gebeş ise, “Beldenin ilk memurlarındanım, Çaydeğirmenli hemşerilerimize hizmet götürdüğümüz bütün arkadaşlarım benim hem işçilikte hem de memuriyette mesai arkadaşlarımdı. Allah bana nasip etti 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde belediye başkanı olarak bu göreve getirildim, Çaydeğirmenli hemşerilerimin, işçi kardeşlerimin desteğiyle. Tabi ki biz masanın öbür tarafından buralara geldik. İşçilerimizin ne şartlarda burada hizmet ettiğini biliyoruz. Gerçekten çok özverili bir şekilde Çaydeğirmeni’nin bugüne taşınmasında emekleri var, gecesini gündüzünü kattılar ve katmaya da devam ediyorlar. İşçi kardeşlerim o süreçte geçici iş statüsündeydiler, hükümetimizin çıkardığı kanunla tamamen hepsini kadroya geçirdik. Yine kendileri örgütlendiler sendika kurmak istediklerini söylediler, ben de kendilerine sonuna kadar destek verdim, bugüne kadar yapılan tüm görüşmelerde sendikalarla yapılan görüşmelerde ben kendilerinden gelen teklifi burada evet dedim ve onayladım. Çünkü arkadaşlar hiç bir zaman afaki bir rakamla önüme gelmediler. Belediye bütçesini göz önünde bulundurarak burada kendi emeklerini de karşılığını benden istediler. Ben kendilerine verdikleri emekten, hoşgörülü davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Çaydeğirmenimiz de belde personeline, işçilerimizle, memurlarımızla, meclis üyelerimizle birlik bütünlük içerisindeyiz, buradaki birlik ve bütünlük içinde vatandaşımıza olumlu yönde yansıyor. Çaydeğirmeni de şuanda hiç bir sıkıntımız yok. Yapmış olduğumuz sözleşmede kendilerine ve beldemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.



Son olarak Karaman Belediyesi giden Genel İş Sendikası Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu, Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı ile 2015 yılı yüzde 25’lik zammı toplu sözleşmesini imzaladı.

KALAYCI: “GÜZEL BİR SÖZLEŞME OLDU”

Başkan Mustafa Kalaycı ise konuşmasında şunları söyledi: “Daha önce 3 yıllık yapmış olduğumuz toplu sözleşmeyi, 2015 yılında yeniledik. Daha önce 4 grup çalışanımız vardı. Biz bunu 2 gruba indirdik. Güzel bir sözleşme oldu. Çalışanlarımıza hayırlı olsun” dedi. Barış DOĞAN