DİSK’E bağlı Genel-İş Sendikası Zonguldak Şubesi’nin 7’nci olağan kongresi dün (Kilise) Yaman Restoran’da yapıldı. Kongreye; Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Muslu Belediye Başkanı Secaattin Adıyaman, Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, Disk’e bağlı, Eğitim Daire Başkanı Hüseyin Yaman, Toplu Sözleşme Daire Başkanı Mehmet Güleryüz, Araştırma Daire Başkanı Hakkı Karabulut, CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, TMMOB Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, CHP Zonguldak eski Milletvekili Harun Akın, CHP eski İl Başkanı Halil Furat, CHP Kozlu eski ilçe Başkanı Temel Kıral, Zonguldak Belediyesi eski Belediye Başkanı Secaattin Gonca, sendika temsilcileri ve üyeler katıldı.

Kongrenin divan başkanlığına Eğitim Daire Başkanı Hüseyin Yaman seçildi. Kongrede mevcut başkan Enis Dizdaroğlu’nun karşısına başka aday çıkmadı. Tek adaylı ve blok listeyle yapılan seçimlerde Enis Dizdaroğlu, üyelerin desteğini alarak yeni dönem başkanlığına seçildi. Kongrede konuşan Dizdaroğlu, “Her şey güllük gülistanlık olamıyor. Geçirdiğimiz bu dönemde ülkemizde ve bölgemizde iş kazalarında pek çok kayıplarımız oldu. Görev süremiz boyunca işçiye ve emeğe yönelik bir takım kararların karşısında doğruyu savunmak için işçinin ekmeğini alın teriyle kazanması, haklarının peşinden koşuyor olması onu sahiplenmemiz için yeterlidir. Önümüzdeki süreç çok zorlu bir süreçtir. Bundan sonraki günlerde mücadelemiz sendikal örgütlenmelerin önündeki zorluklarla mücadelemizdir. Taşeron işçilerin sendikalı olması için varımızla yoğumuzla mücadele edeceğiz. Ülkemiz şartlarında milyonlarca insan açlık sınırının altında yaşamaya mahkum ediliyor. Ülkemizde yılda 1723 işçi kardeşimiz iş kazası sonucunda hayatını kaybediyor. Yılda 40 bine yakın işçi işten atılıyor. Ülkemizde 5 milyona yakın emekçi, asgari ücretin altında çalışıyor. 3 milyondan fazla, taşeron denilen köle sistemiyle çalışan var. Ailemiz her geçen gün büyüyor. Aramızda hiçbir zaman farklılık yaratmadan güzel çalışmalar yaptık. Örgütlenme sürecinde ihanetleri de dostlukları da gördük. Yılmadan usanmadan çalıştık ve bugünlere geldik.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçimlere gidildi ve tek aday olan Enis Dizdaroğlu yeniden başkanlığa seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerine ise; Recep Terzi, Hakan Ergün, Bülent Özelli ve Kutay Surgur seçildi. Barış DOĞAN