Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, 15 büyükşehir ve Zonguldak'ın giriş çıkış kısıtlamasının devam edeceğini belirtti. Erdoğan ayrıca, Adana, Diyarbakır,Mardin, Trabzon, Orzu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Tekirdağ olmak üzere 9 büyükşehir'in giriş çıkış kısıtlanmasını kalktığının müjdesini verdi

Yeni kabine toplantısında 9 ilde giriş çıkış kısıtlaması kaldırıldı. Ancak Zonguldak'ta giriş çıkış yasağı devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası normalleşme süreci ile ilgili ele alınan yeni adımları açıkladı. Erdoğan; Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Tekirdağ, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da da giriş-çıkış sınırlamasının kaldırıldığını söyledi.

16-17-18 ve 19 MAYIS'TA 4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle 16-17-18 ve 19 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 ilde daha seyahat yasağının sona erdiğini açıkladı. Erdoğan, "Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Tekirdağ'a giriş-çıkış kısıtlaması kaldırıldı" ifadelerini kullandı.

7 İLDE DAHA GİRİŞ-ÇIKIŞ KISITLAMASI KALDIRILMIŞTI

Öte yandan, geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs önlemlerine ilişkin yayınladığı genelgeyle; Aydın, Antalya, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'da kara, hava ve deniz yoluyla giriş ve çıkış kısıtlaması kaldırılmıştı.

15 İLDE YASAK DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 ilde daha seyahat kısıtlamasının sona erdiğini açıklamasının ardından yasak uygulanan il sayısı 15'e düştü.Seyahat kısıtlamasının devam ettiği iller şu şekilde:Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ile Zonguldak. 






Emre Can Bayram