Türkiye’nin en büyük enerji devlerinin katıldığı ve 351 milyon dolarlık rekor teklifle Çatalağzı Termik Santrali(ÇATES) özelleştirme ihalesini kazanan Demir Madencilik, finans sorununu çözmek için arayışlarını sürdürüyor. 

Yurt dışından uygun faiz ve uzun vadeli geri ödemeli kredi arayan Demir Madencilik, son olarak Ukrayna’da yaşayan Türk İşadamı Mehmet Kurt’la ortaklık görüşmesi yapmıştı… Ünlü kabadayı Sedat Peker’in de yakın arkadaşı olan Mehmet Kurt’un, Demirlerle ÇATES’e ortaklık pazarlığı içinde olduğunu kamuoyuna ilk duyuran Halkın Sesi, dün bomba gibi bir iddiaya daha ulaştı.

DREJ ALİ’Nİ YEĞENİ VE DEMİR İSVİÇRE’YE UÇUYOR

Halkın Sesi istihbarat servisinin çok önemli kaynaklardan edindiği bilgiye göre, yarın(Çarşamba) sabah saat 09.00 uçağı ile İsviçre’ye giderek kredi görüşmeleri yapacak olan Salih Demir’e işadamı Mehmet Kurt’un yanı sıra, ünlü ülkücü kabadayı Drej Ali lakaplı Ali Yasak’ın Ukrayna’da ticaret yapan yeğeninin de eşlik edeceği iddia edildi.

 Zonguldaklı işadamı Metin Demir ve Demir Ailesi’nden Harun Demir’in de olacağı heyet son ana kadar uçak bileti almayarak görüşmeyi gizli yapmayı planlıyordu.  Hatta İsviçre’ye özel uçak kaldırmayı düşünen Demirler,  son anda tarifeli seferle gitmeye karar verdi.

Öte yandan Halkın Sesi’nin haberini şuana kadar yalanlamayan Demir Grubu, Ukrayna’da 5 yıldızlı otelin yanı sıra Türk restoranı da işleten Mehmet Kurt’u geçtiğimiz günlerde yapılan kongrede Zonguldak Kömür Spor yönetimine alarak iddiaları bir nebze de olsa doğrulamıştı. Haber Merkezi