Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu tarafından geçtiğimiz günlerde Zonguldak gelen Başbakan Binali Yıldırım’ın GMİS ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklama da “Kurumda norm kadroya göre 6 bin işçi açığı olduğu, TTK Genel Müdürlüğünün talebine rağmen 2010 yılından beri işçi alınmadığı ve kurumun 5’te 1 kapasite ile çalıştırıldığı vurgulandı” denildi.

 

“İŞÇİ AÇIKLARININ GİDERİLMESİ GEREKTİĞİ VURGULANDI”

 

GMİS tarafından yapılan açıklamada GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci’nin Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndaki (TTK) işçi açıklarına dikkati çektiğini belirtilerek, “Türkiye’nin taşkömürüne ihtiyacı olduğunu, kömür ithalatında maliyetin arttığını, TTK’nın talepleri karşılayamadığını ve TTK’nın daha iyi fiyatta kömür satma şansının olduğunu, TTK’daki işçi açıkları giderildiği taktirde TTK’nın üretimi kısa sürede artırabileceğini önemle belirttiler.

Taşkömürü üretiminin TTK’da devlet ciddiyeti ve devlet eliyle yapılmaya devam edilmesinin altı çizildi ve bunun için de Kurumun işçi açıklarının giderilmesi gerektiği anlatıldı.” açıklamasında bulunuldu.

 

“BAŞBAKANIN SORULARINA AYRINTILI BİR ŞEKİLDE CEVAP VERİLDİ”

 

Açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım’ın tüm sorularına ayrıntılı bir şekilde cevap verildiği belirtilerek, “Kurumda norm kadroya göre 6 bin işçi açığı olduğu, TTK Genel Müdürlüğünün talebine rağmen 2010 yılından beri işçi alınmadığı ve kurumun 5’te 1 kapasite ile çalıştırıldığı vurgulandı. Başbakan Binali yıldırım, kömür ithalatına ton başına fon konulduğunu hatırlatarak, Türkiye’nin kömüre ihtiyacı olduğunu, kömürün Zonguldak’ta var olduğunu, çalışmak isteyen insanların olduğunu belirterek, kömür üretiminin artırılabilmesi için şartları zorlayacaklarını kaydetti. Başbakan Yıldırım, maliyet ve verimlilik başta olmak üzere kapsamlı bir çalışmanın yapılacağını ifade etti.” ifadelerine yer verildi. Aykut KARA