Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi maden ocağında 17 Temmuz 2020 tarihinde meydana gelen göçükte, maden işçisi Yunus Oku (25) şehit oldu.

Göçük, sabah saatlerinde Ereğli ilçesinde bulunan TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında meydana geldi. Üretim sırasında meydana gelen göçükte yaralanan Yunus Oku, mesai arkadaşları tarafından ocaktan çıkarıldı. Ocak önünde sağlık ekiplerinin müdahalede bulunduğu Oku, ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Oku, doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Şehit madenci Oku, 2019 yılında TTK’ya işbaşı yapmıştı.

Maden işçisi Yunus Oku alınan helallik ve kılınan cenaze namazının ardından dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

CENAZE TÖRENİNE TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI ATALAY  DA KATILDI

Şehit Madenci Yunus Oku’nun cenazesine TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu ve Genel Müdür Yardımcıları, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Mali Sekreteri Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, TTK Armutçuk Müessese Müdürü Ali Hekim ve müessese yöneticileri, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, GMİS’e bağlı şubelerin başkan ve şube yöneticileri, madenciler, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

ATALAY; “YUNUS KARDEŞİMİZE ALLAH RAHMET EYLESİN”

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Yunus kardeşimize Allah rahmet eylesin. Gönül isterdi ki hiç iş kazası olmasın. Bizim kurallı olan yerlerimizde iş kazası sayılarımız çok az ama maalesef Türkiye'de her gün 4 kardeşimiz iş kazasından can veriyor. Bu sayı çok yüksek bir sayı. İmkan olsa da sıfır olsa. Genellikle kuralsız olan iş yerlerinde oluyor. Burada da zaman zaman kaçak ocakları açıyorlar. Yıllardır dilimin döndüğü kadar dillendiriyorum. Kaçak ocağı açıp çalıştırmak silahla bir insanı öldürmekle aynıdır. Yunus da sabah 6'da ekmek parası için kalktı ekmek parası için işe girdi. İşte aradan 7 saat geçti şimdi defin ediyoruz. Bu son olur inşallah”.