CHP Zonguldak Gençlik Kolları Başkanı Ali Bleda Akın, Çanakkale Zaferinin 102’nci yıl dönümü nedeniyle açıklama yaptı. CHP Gençlik Kolları Genel Merkezi’nden yayınlanan fotoğrafla AKP hükümetine de gönderme yapan Akın, Çanakkale Zaferinin, Türk milletinin istediğinde neleri başarabildiğinin en büyük göstergelerinden biri olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında, “Çanakkale Zaferi, Vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. 3 Kasım 1914 tarihinde başlayıp, 18 Mart 1915 tarihine kadar Çanakkale Boğazı’nda devam eden mücadeleler, tarihin akışını değiştirmiş, bağımsızlığı uğruna canını seve seve feda eden Türk milletinin kahramanlık destanı olarak tarihimizin altın sayfalarına yazılmıştır” dedi.

Ülke gençlerinin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini belirten Akın, “Gençler olarak bizlere düşen görev, ulu önderimizin ve şehitlerimizin bize emaneti olan bu kutsal toprakları korumak ve bayrağımızın ebediyen dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen destansı mücadeleyi kararlılıkla devam ettirmektir.

Çanakkale Zaferinin 102.Yıl dönümünde Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, Vatanı ve Milleti uğruna hiç tereddüt etmeden canını fedan eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor. Saygı ve şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.