İçişleri Bakanlığının son kararnamesi ile mülkiye başmüfettişliğine atanan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, 16 ay görev yaptığı Zonguldak'tan bugün ayrılıyor. 

22 Nisan 2018 tarihinde Zonguldak Valiliği Sekreterliğine "İhraç edilmiş Türkçe Öğretmeniyim. Aynı zamanda Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteriyim. Savcılık tarafından takipsizlik kararı verildi ancak göreve başlatılmadım. Bu nedenle Zonguldak Valisi Sayın Ahmet Çınar ile görüşmek istiyorum." notunu yazdırarak randevu talep etmiştim. Telefon numaram alındı ve bana bilgi verileceği söylenmişti. Randevu talebinin üzerinden belli bir süre geçip  herhangi bir bilgi de verilmeyince birkaç kez Valilik Sekreterliğine uğradığımda, Vali Bey'in çok yoğun bir programı olduğu söylendi.  

Vali Ahmet Çınar ile görüşebilseydim şunları söyleyecektim:

"Eğitim Sen Çaycuma Temsilcimiz Gökhan Taner Günsan ile birlikte neyle  suçlandığımızı bilmeden 7 Şubat 2017 tarihli 686 sayılı KHK ile ihraç edildikten kısa bir süre sonra Eğitim Sen Genel Merkez Yürütme Kurulu Üyelerimiz dönemin Zonguldak Valisi Ali Kaban ile görüştü. Sayın Kaban görüşmede, ihraçlarla ilgili Valiliğe gelen listelerin, istihbarat raporlarının merkeze gönderildiği bilgisini Genel  Merkez Yürütme Kurulu Üyelerimize aktarmıştı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından açığa alınan üyelerimizle ilgili yapmış olduğum bir basın açıklamasının ardından Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğünün savcılığa yapmış olduğu ihbarın ardından dokuz ay boyunca yürütülen ayrıntılı soruşturma sonucunda hakkımda takipsizlik kararı verildi.  Örneğin savcılık tarafından Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden FETÖ ve diğer terör örgütleriyle bağımın olup olmadığı konusunda bilgi istenmiştir. Emniyet Müdürlüğü ve diğer kurumlardan savcılığa gelen raporlar da en küçük bir olumsuzluğun olmadığı belgelerle ortaya kondu. Buna rağmen bir türlü göreve başlatılmadık ve bu durumu da anlamış değiliz. Bizler gerek öğretmenliğimizle gerekse Çaycuma’nın eğitim ve kültür yaşamına sunmuş olduğumuz katkılar ile ihraç edilecek değil ödüllendirilecek öğretmenlerdik.

İhraç edilmemizin hemen ardından başta Çaycuma olmak üzere Zonguldak ve Türkiye genelinde büyük bir tepki oluşmuştur. Uğradığımız haksızlık yerel ve ulusal basındaki çok değerli yazarlar tarafından gündeme getirilmiştir. Toplumun her kesiminden, öğrenci velilerimizden, öğretmen arkadaşlarımızdan, maarif müfettişlerinden, milli eğitim yöneticilerinden, milletvekillerinden, belediye başkanlarından, gazetecilerden, yazar ve şairlerden bizlerin öğretmenliği ve sendikal çalışmalarımıza yönelik görüş ve değerlendirmeleri basın yayın organlarında sürekli yer aldı. Binlerce imza toplandı, TBMM'de soru önergeleri verildi.

Sizden çok sevdiğimiz mesleğimize dönmeniz için girişimde bulunmanızı talep ediliyoruz."

Sayın Ahmet Çınar ile bir başka şehirde görüşebilir miyiz bilemiyorum ama Sayın Çınar'a yeni görevinde başarılar diliyorum.