AKP’li Ali Bektaş’ın makam odasını “kamu malı” diyerek haczetmeyen adalet, CHP’li Başkanın makam odasını haczetti...

GÜÇLÜLERİN ADALETİ!

 

Zonguldak’ta belediyeden 100 bin lira alacağı olan işadamı, AKP’li Başkanın makam odasına haciz koydurdu. İcra Müdürlüğü “Kamu Malı” diyerek haczi durdurdu. Ancak, CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın makam odası belediyenin 5 milyon 800 bin liralık alacağı  nedeniyle aynı yasa maddesiyle verilen kararla haczedildi.

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın makam odasındaki eşyaların belediyenin borcuna karşılık haczedilmesinden bir süre önce aynı haciz işlemi Zonguldak’a bağlı Kozlu İlçesinin AKP’li Belediyesinde yaşanmıştı.

 

PARASINI ALAMAYINCA MAKAM ODASINA HACİZ KOYDURDU

 

Halkın Sesi’nin gündeme getirdiği habere konu olan Murat Ertürk, Kozlu Belediyesi’nden alacağı 100 bin lirayı tahsil edemeyince ibret olsun diye Ali Bektaş’ın makam odasına haciz koydurdu. Koltuğunu kaptırmak istemeyen Ali Bektaş, Belediye Meclisi’nden alelacele karar çıkartarak makam odasındaki eşyaların kamu malı olduğunu ve haczedilemeyeceğini iddia ederek haciz işleminin durdurulmasını istedi. İcra işlemine giden Zonguldak 1’inci İcra Dairesi, Ali Bektaş’ın savunmasını haklı bularak makam odasındaki eşyaların kamu malı olduğu gerekçesiyle haczedilemeyeceğini tutanak altına aldı.

 

Murat Ertürk, Kozlu Belediyesi’nin borç batağında olduğu için kendisi gibi yüzlerce insanın alacaklı olduğunu belirterek, “Daha önce de bir önceki Belediye Başkanının makam aracını haczettirmiştim. İcrada sıra çok olduğu için paramızı tahsil edemiyoruz. Belediyede iş yapan insanlar paralarını alamıyor. Bende ibret olsun diye Ali Bektaş’ın makam koltuğuna haciz koydurdum. Ancak Belediye Meclisinden karar aldırarak koltuğun kamu malı olduğunu beyan edip haciz işlemini durdurdu. Hakkımı aradığım için Kozlu’daki işyerinde zabıtalar tarafından taciz ediliyor. Haciz işleminin yenilenmesi için bir kez daha yasal başvurumu yaptım. Alacağımı tahsil edene kadar hukuki mücadelem sürecek” demişti. (Halkın Sesi)