Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliğinde dün bir basın toplantısı yapıldı. Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Mustafa Özkan Gün göreve geldiği günden bu yana olan çalışmalarını değerlendirdi. Yapılan açıklamada Gün şunları söyledi:

Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak göreve geldiğimiz günden bu yana gerek Bakanlığımızın gerekse bağlı olduğumuz Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nun belirlediği yolda ilerliyoruz.

Sağlık en temel insan hakkıdır gerçeğinden yola çıkarak bu hakkın gereği neyse onu yapmak için tüm sağlık personelimizle birlik içerisinde yeni misyonlar edindik  ve personelimizle el ele vererek İlimizdeki kamu hastanelerinde halkımıza tıbbın ve çağın gereklerine uygun, daha etkili ve verimli, istenilen seviyede, kaliteli sağlık hizmet sunumu için çalıştık ve çalışmayı sürdürüyoruz.

Hedefimiz, İlimiz kamu hastanelerini daha ileri teknoloji ve ekipmanlara  sahip ve kaliteli hizmet veren sağlık tesisleri haline getirmek.  Bu hedef doğrultusunda çalışmalar gerçekleştirirken hasta ve sağlık personelinin memnuniyetini göz önünde bulundurmayı da ihmal etmedik. Hastaların daha iyi sağlık hizmetlerine erişimi için çalışıyoruz. “Önce İnsan” ilkesiyle stratejiler belirleyen Bakanlığımızın bu ilkesine sadık kalarak;  Kamu Yararı,  Hasta ve Personel Memnuniyetine önem verdik.

Bu hedef ve bu öncelikler çerçevesinde yapmış olduğumuz çalışmalarla 10 ayımızı tamamladık  katılımlarınız için teşekkür ederim..

 

YOĞUN BAKIM HİZMETLERİ:

Genel Sekreterliğimiz İlimizde daha ileri teknoloji ve ekipmanlara sahip Yoğun Bakım Üniteleri açmaktadır. 2014 yılında 100 Yataklı olan Yoğun Bakım Ünitelerimizdeki yatak sayısı %40 arttırılarak 140 yatak olarak 2015 yılı içinde hizmete açılacaktır.

 

PALYATİF BAKIM MERKEZLERİ:

Birliğimiz Atatürk Devlet Hastanesinde 15, Kdz Ereğli Devlet Hastanesinde ise 9 yataklı Palyatif Bakım Merkezi yıl içerisinde hizmete girmiştir.

 

EVDE SAĞLIK:

Nüfusun % 0,2 sinin hizmet alması öngörülürken (1.196 kişi) ilimizde toplam 4897 hastaya ulaşılmış olup, Ekim 2015 itibariyle 1.714 aktif kayıtlı hastaya hastanelerimizdeki birimlerce hizmet verilmeye devam edilmektedir.

 

PERİNATAL ÜNİTE:Perinatal merkezinde doğum hizmeti ve yeni doğan yoğun bakım ünitesi ile aynı katta olmak üzere Perinatal ünite açılması çalışmalarımız devam etmektedir.

 

TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ:

15.07.2014 tarihinde Genel Sekreterliğimize Bağlı Atatürk Devlet Hastanesinde faaliyete başlayan TRSM şuan da 220 hastaya hizmet vermektedir. Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi bünyesine de açılması için gerekli izinler alınmış ve bina yapımı ve tefrişatı ihale aşamasındadır.

 

ÇOCUK İZLEM MERKEZİ:

İlimize de ÇİM kazandırmak için 2015 yılı içinde gerekli başvurular yapılmış 15.10.2015 tarihinde Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumundan Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bünyesinde Çocuk İzlem Merkezi açılmasına dair izin alınmıştır. Halen tefrişat ve ilgili personellerin eğitim çalışmaları devam etmektedir.

 

TIBBİ CİHAZ ALIMI:

 

Genel Sekreterliğimize 2015 yılı içinde Sağlık Tesislerimizce 144 kalem tıbbi cihaz alım talebi yapılmış olup; Genel Sekreterliğimizce 2.817.601.TL tutarında tıbbi cihaz alımı yapılmıştır.

 

PROJELERİMİZ:

 

-ZKHB GEZGİN

 

- ENGELLİLER DESTEK PROGRAMI (EDES) PROJESİ BİLİYORUM ENGELSİZİM

 

- ÇAĞRI MERKEZİ PROJESİ

 

EĞİTİMLERİMİZ:

 

Çalışan personelimiz, Hasta ve Hasta Yakınlarımız için devam etmekte olan İşaret Dili Eğitimi, Diksiyon Eğitimi, Gebe Okulu, Hasta Okulu gibi Kişisel Gelişim Eğitimlerimiz devam etmektedir.

 

SAĞLIK OTELCİLİĞİ HİZMETLERİMİZ:

Ziyaret Saatlerimiz, Hasta ve Ziyaretçi  Rehberlerimiz, Personel Kıyafetleri, Yemekhane Hizmetlerimiz ve bunun gibi bir çok sağlık otelciği hizmeti il genelinde standart hale getirme çalışmaları devam etmektedir.