Çaycuma Organize sanayi bölgesiyle ilgili olarak son dönemde yaratılmaya çalışılan algı operasyonları üzerine bölgede önemli ve ciddi yatırımları olan Güpgüpoğlu Şirketler Grubu, dün yazılı bir açıklama yaparak, iddialara cevap verdi. Açıklamada yasa dışı hiçbir şey olmadığı belirtilerek, döviz cinsi kiralamanın Cumhurbaşkanının talimatıyla kaldırıldığı vurgulandı.  

Güpgüpoğlu Şirketler Grubu, Karadeniz bölgesinde 1981 yılından bu yana faaliyet gösterdiklerini, bin işçi ile iki yıllığına ÇATES’in o dönem bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştirdiklerini kaydetti.  Hayır işlerini lanse eden bir kurum olmadıklarını ifade eden Güpgüpoğlu firması, şu bilgiyi verdi:

“24 yıl önce Çaycuma Organize sanayi bölgesindeki araziyi parasını ödeyerek satın aldık. O yıllarda ücretsiz arsa tahsisi yoktu. Fabrika inşaatına 1998 yılında başladık. Biz arsayı satın aldığımızda 10 yıl süre ile devredilemez, satılamaz şerhi vardı. Biz de yasalara uyarak çalıştık. Yaptırdığımız okullar ve 2 bine aşkın öğrenciye verdiğimiz burslar ile yatırımlarımız yüzünden dönemin TBMM Başkanı Köksal Toptan tarafından devlet üstün hizmet ödülü ve taktir beratına layık görüldük. Son günlerde taraflı ve kötü niyetli haberler karşısında bu açıklamayı mecbur yapmak zorunda kaldık.

Hiçbir ticari firma, her hangi bir firma ile geleceğin ticari işlerde gerekli araştırmayı yapmadan anlaşma yapmaz. Kaldı ki; taşınmazların kiraya verilmesi de organize sanayi müdürlüğü iznine bağlı olup, kiralama ile ilgili gerekli şartlar yasada açıkça belirtilmiştir. Organize sanayi kanunu ve yönetmeliği gereği kiraya veren, mal sahibi, kiracının Organize müdürlüğüne karşı her türlü iş ve işlemleri ile borçlarına da kefil olmaktadır. Biz bilinmeyene neden kefil olalım”