Açıklamalarında Zonguldak şehrinin çevre konusunda şanssız olduğunu belirten Gürbüz, sözlerinde şunları vurguladı: ”İnsanların seçimlerde birinci olacağım diye o kadar kağıt harcayıp sokakları bu pankartlarla, el ilanları ile doldurması gerekmez, bunların bir sınırlaması olmalı. İnsanlar bu kağıtları çevrede görebileceğiniz her yere atıyorlar. Seçime katılanların her yerde fotoğraflarının olması kazanacakları anlamına gelmiyor, bu konuda biraz tutarlı davranmamız lazım. Söylemler ve adayların tavırları çok önemli, insanlar sadece bir kağıtta yazılana bağlı kalmamalı.” dedi.

“İnsanlar, getirdiklerini götürsünler”

Şimdiye kadar Zonguldak’ta milletvekillerinin çalışmalarını eksik gördüğünü belirten Gürbüz, Zonguldak’ın hiçbir gelişme göstermediğini ve insanların da sadece kağıtlarda yazılan ama tutulmayan sözlere itimat etmemesi gerektiğini söyledi.

Gürbüz, kendisinin de 2004’te belediye başkan adayı olduğunu ama yine de seçimlerdeki oy sayısını dağıtılan kağıtların belirlemediğini sözleri ile vurguladı. Ayrıca seçim dönemlerinde kağıtların, pet şişelerin ve bunun gibi çevreye zarar verici atıkların çevreye atılmamasını söyledi. Gürbüz, seçim zamanı yaşanan bu tatsız duruma engel olunması gerektiğini ve her şeyi belediyeden beklemeyip vatandaşların da bu konuda duyarlı olması gerektiğini belirtti.