HAKEM VE GÖZLEMCİLER YENİ SEZONU AÇTI
2019-2020 sezonu öncesinde hakem ve gözlemciler Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda yapılan açılış töreni ile yeni sezona ''merhaba''dedi. 
Türkiye Faaal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği tarafından  Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda sezon açılış töreni yapıldı. Törene, Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği(TFFHGD)Genel Başkanı Abdurrahman Arıcı, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Zonguldak eski belediye başkanı Muharrem Akdemir, Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS)Başkanı Hakan Yeşil, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir, TFFHGD Şube Başkanı Ümit Kaya, Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, Merkez Hakem Kurulu Üyesi Zihni Aksoy,  Bölgesel Kurul Üyeleri Erol Pesen, Cengiz Akyüz ve TFFHGD Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Uçak, hakem ve gözlemciler katıldı.
TFFHGD Genel Başkanı Abdurrahman Arıcı; ''Birlik beraberlik içerisinde olmalıyız''
TFFHGD Genel Başkanı Abdurrahman Arıcı, birlik beraberlik içerisinde olmaları gerektiğini belirterek, ''Zonguldak'ın benim yanımda ayrı bir önemi var. Benim hekimlikte ilk görev yerim. Mümkün olduğu kadar Zonguldak'a gelmeye çalışıyorum. Genel Başkanlık seçimlerinde de verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bizler her zaman iş birliği içerisinde Türk hakemliğine daha iyi yerlere getrebilme çabası içerisindeyiz. Bu camida hiç birimiz küsmeyeceğiz. Hiç birimiz kırılmayacağız. Hizmet zamanımızda hizmetimizi yapacağız. Bir birimize kırılırsak buraya yapacağımız görevlerimizi hep ihmal ederiz. Herkim hakemklik için birşey yaptıksa her zaman teşekkür ederiz. Ama hakemlik için karşı birşey yaptıysa onlarında karşısındayız.Ben Zonguldak'ta ki hakem kardeşlerimize, gözlemcilerimize, futbolcu kardeşlerimize ve antrenör kardeşlerimize yeni sezonda başarılar diliyorum''şeklinde konuştu.
TFFGD Şube Bakanı Ümit Kaya; ''Hakemler çok çalışarak hedeflerine ulaşacaklar''
Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemciler Derneği Şube Başkanı Ümit Kaya, hakemlerin çok çalışarak hedeflerine ulaşacaklarını söyleyerek, ''16 Klasman Hakemi, 67 ilhakemi, 172 aday hakem, 31 gözlemci olmak üzere toplamda 286 hakem ve gözlemcimizle Trki hakemliğinde önemli illerin başında gelmekteyiz. Amacımız Trk hakemliğine en verimli şekilde hizmet etmek ilimizde çok değerli klasman hakemlerimiz ve hakemlerimiz bulunmakta. İl Hakem Kurulumuzla uyum içerisinde çalışarak Türk hakemliğine değerli hakemler kazandırmak istiyoruz. Kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Bizleri ço öneseyen genel başkanımız ve merkez hakem kurulumuz var. O yüzden hakemlerimize çok iş düşüyor. Çok çalışarak hedeflerine ulaşacaklarına inansınlar''dedi. 
İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış; ''Zonguldak köklü hakem kültürüne sahip''
İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış, Zonguldak'ın köklü hakem kültürüne sahip oldupunu ifade ederek, ''Yakın tarihinde erkek ve kadın klasmanlarında fifa ve süper lig hakemlerinde Türk futboluna kazandıran Zonguldak şehiri çok köklü futbol hakem kültürüne sahiptir. Zonguldak fifa kategorisine kadar hakem yetiştirmiş köklü şehirlerden bir tanesidir. Yeni sezon herkese hayırlı olsun''diye konuştu.
Ardından Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemciler Derneği Şube Başkanı Ümit Kaya tarafından desteklerinden dolayı Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS)Başkanı Hakan Yeşil, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir, Bölgesel Kurul Üyesi Özgür Uçak madenci heykeli verildi. Sezon açılış töri Sporcu Fabrikasında yapılan epak değitimi ile sona erdi. 
Emre Can Bayram