Halep’te yaşanan katliamlarla ilgili açıklama yapan Zonguldak Sivil Toplum Örgütleri Platformu;

“Halep’in çığlığına ses vermek asli görevimizdir”

Zonguldak Sivil Toplum Örgütleri Platformu, Madenci Anıtı önünde toplanarak yaptıkları basın açıklamasında Halep’te yaşanan katliamlara tepki gösterdi. Platform adına konuşma yapan Melih Berk Yılmaz, Halep ölüyor iken duyarsızca yaşamak günden güne büyüyen vebale dönüşüyor.  Artık buna dur demeliyiz. Ayağa kalkmalı ve şerefimizi haykırmalıyız. Halep’in çığlığına ses vermek, ihtiyaçlarını karşılamak en asli vazifemizdir.” dedi.

“MAZLUMUN YANINDA DURMAK HAYSİYETİMİZİN GEREĞİDİR”

Halep’teki katliamlara karşı sessiz kalmayacaklarını belirten Yılmaz, Halep’teki soykırım karşısında siyasi dengeler bahanesi kabul edilemez bir vicdani çürümedir. Ahlak ve inanç bütün siyasi dengelerden önce gelir. Dengeler, Halep yok olduktan sonra ne ifade edecektir. Merak ediyoruz? Pervasızca Halep üzerine bomba yağdıran, ölüm kusan güçler İslam dünyasının ve insanlığı sessizliğinden güç alarak arsızca barbarlıklarını ‘terörizmle mücadele’ diye pazarlıyorlar. Zalim, tüm gücüyle katliamını sürdürürken, hatta artırırken, mazlumun yanında durmak haysiyetimizin gereğidir.” ifadelerini kullandı.

“ARTIK BUNA DUR DEMELİYİZ”

Halep’teki katliamlara artık dur demenin vaktini geldiğini söyleyen Yılmaz, “Halep direnişinin öncüsü kardeşlerimiz imtihanlarını vermeye devam ediyor. Kimi kolunu, kimi bacağını kimi de canını vererek Rablerine gittiler. Geride kalanlara destek olmak ise bizim imtihanımız olarak önümüzde duruyor. Halep ölüyor iken duyarsızca yaşamak günden güne büyüyen vebale dönüşüyor.  Artık buna dur demeliyiz. Ayağa kalkmalı ve şerefimizi haykırmalıyız. Halep’in çığlığına ses vermek, ihtiyaçlarını karşılamak en asli vazifemizdir. Bu manada Halep direnişi sadece Haleplilerin, Suriye değil; tüm İslam ümmetinin onur savaşıdır. Türkiyeli Müslümanlar bu durumda Halep direnişine sadece insani yardımlar yapılmasını değil; Halep’te direnen Müslümanların her türlü modern silahla açıktan ve güçlü bir şekilde desteklenmesini talep etmelidir. Çünkü bugün Halep düşerse yarın İstanbul düşer. Halep kazanırsa özgür Kudüs’ün yolu açılır. Bu yüzden Halep’i, Musul’u, Gazze’yi savunmak, Zonguldak’ı savunmaktır. Asıl terörist olan ABD, Rusya, İran ve tüm işbirlikçi şer odaklarının planlarını boşa çıkartmaktır.” diye konuştu. Aykut KARA