Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle tüm kadınlara yönelik, şiddete dikkat çekmek amacıyla, sağlık çalışanlarının da katıldığı yürüyüş düzenledi.
Kemal Köksal Şehir Stadyumu’nda düzenlenen törene İl Sağlık Müdürü Dr.Bilal Cin, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, Halk Sağlığı Müdür Yardımcılarından Dr. Recep Genç, Dr.Özkan Albas, Atatürk Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzman Dr. Hasan Tosun ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Kara ve sağlık çalışanlarının yanı sıra vatandaşlar katıldı. Katılanlara ’Sağlık Çalışanı Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi’ temalı beyaz atkı ve kadınlarda sağlıklı beslenmeyi anlatan el broşürleri dağıtıldı.
Düzenlenen yürüyüşün ardından bir açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya , “Dünya Kadınlar Günü her yıl 8 Mart”ta kutlanan ve birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslar arası bir gündür. İnsan hakları ihlali olan kadına yönelik şiddet, gelir ve eğitim düzeyi ne olursa olsun farklı toplumlarda, farklı kültürlerde yaşayan kadınların ortak sorunudur. Ülkemizde son yıllarda artış gösteren sağlık personeline şiddete, sağlık çalışanı kadınlarımız görevleri itibariyle maruz kalmakta olup, buna rağmen özverili çalışmalarına devam etmektedirler“ dedi.