Hamsinin kaymağını başkaları yedi

Filyos açıklarında yakalanan 200 ton hamsinin sadece 3 tonu Zonguldak’ta satışa sunuldu 

Zonguldak'ta vatandaşlar, torbası 5 liraya satılan hamsiye akın etti. Limanda 6-7 kiloluk torba dolusu hamsinin 5 liraya satıldığını duyan vatandaşlar, limana akın etti.

Gece denize açılan balıkçılar, Filyos açıklarında yaklaşık 200 ton hamsi yakaladılar. Gırgırlarla denizden tutulan hamsilerin bir kısmı satılmak üzere, Bursa, Ankara, İstanbul, İzmir ve İzmit kamyonlar ile gönderilirken, bir kısmı da Liman arkasında vatandaşlara torbası 5 liradan satışa sunuldu. Hamsinin torbası 5 liradan satıldığını duyan vatandaşlar limana akın etti. Limana yanaşan tekneden kovalarla poşetlere doldurulan balığı alan vatandaşlar, büyük sevinç yaşadı.

Yaklaşık 3 ton hamsi tutan ve teknesi ile liman’a balık satan Naci Ünlü; “Batı Karadeniz’de hamsi olduğu zaman geleneksel olarak her sene torbasını 5 liradan vatandaşa taze ve ucuz bir şekilde vermeye çalışıyoruz. Gece balığa çıktık. Artık her gün burada hamsi olur. Karadeniz’de şu anda bereket var. Biz de balığı toptancıya verdiğimiz paraya vatandaşa veriyoruz. Hamsinin kilosu 1 lira civarına gelmiş oluyor” diye konuştu.

Ucuz hamsi yiyecek olmanın sevincini yaşayan vatandaşlar “Hamsi bedava. Bu sefer de halk faydalansın. Halk bedavaya hamsi yesin” ifadelerini kullandı. Barış DOĞAN