Kaybolan 5 BEÜ öğrencisinin imdadına AFAD ve Jandarma yetişti

  Zonguldak’ta Harmankaya Şelalesi’ne giden 5 üniversiteli, yolu karıştırınca kayboldu. Gençlerin imdadına ise jandarma ve AFAD ekipleri yetişti. 
Bülent Ecevit Üniversitesi’nde okuyan H.B., E.K., C.Ş., B.D. ve Y.E.C. öğlen 13.30 sıralarında Elvanpazarcık beldesinde bulunan Harmankaya Şelaleleri’ni gezmek üzere yola çıktı. Üniversiteli gençler saat 18.00’e kadar yol yürüdü. Parkura devam eden gençler; şelaleleri göremeyince kaybolduklarının farkına vardılar. Saat 18.00’dan 22.00’ye kadar süren 4 saatlik süreçte jandarma ve AFAD’a da haber veren gençler ormanda ateş yakarak hem ısındılar hem de kendilerine ulaşmaya çalışan ekiplere bulundukları yerin konumunu vermeye çalıştılar.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİLER
İhbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı jandarma ekipleri ve AFAD ekipleri kısa sürede bölgede arama kurtarma çalışmalarını başlattı. Beş öğrenciye sağ salim ulaşan ekipler, sağlık kontrolü için öğrencileri Atatürk Devlet Hastanesi Ek Binası’na getirdi.
Yaşadıklarını anlatan öğrenciler, “Gezi amaçlı çıkmıştık, 5 kişiyiz. Ama sonunu yanlış getirdik. Harmankaya Şelaleleri’ne gidelim istedik. Dere boyunca yürüdük. Şelalelere gitmek istedik. Yol ikiye ayrılıyormuş. Soldan gitmemiz gerekiyormuş biz yolun sağından devam ettik. Öğlen saat 13.30’dan akşam 18.00’e kadar yol yürüdük. 18.00’den sonra 4 saatlik bir kaybolma sürecimiz var. Yolu ulaşırız diye düşünüyorduk ama ulaşamayınca jandarmaya haber verdik. Jandarma ve AFAD bizi bulmak için ellerinden geleni yaptılar. Telefonlarla ve telefonların ışıklarıyla irtibat kurmaya çalıştık. Ateş yaktık. Bir yandan da ısınmaya çalıştık” dedi.
Öğrencilerden Y.E.B., “Hava kararır kararmaz, ışık için odunları toplayıp ateş yaktık. Yanımızda su falan vardı. Jandarmaya haber verdik. Çok da sıkıntı çekmedik” diye konuştu.
Öğrenciler, “Harmankaya Şelaleleri’ne çok sayıda kişi gidiyor. Özellikle öğrenciler çok gidiyor. Oraya çıkış yolunu tabelalar konulabilirdi. Şelalenin üzerine çıkabileceğimiz yollar bulabilseydik çok güzel olacaktı. Çok bir masraf değil, sadece tabelalar konulsa güzel olur” diyerek yetkililere çağrıda bulundular.