Elektrikle çalışan araba tüm markalar tarafından üretilmeye başladı. Bu durumda petrolün pabucu yavaş yavaş dama atılıyor.

Elektrik üretimi tüketimin artmasıyla önem kazanıyor. Nükleer enerji üretimine yönelirken birden bire URANYUM yerine TORYUM maddesi konuşulmaya başladı. Önce buna dikkat edelim mi?

1 kilo Toryum’dan elde edilen enerji 1 milyon litre petrolden elde edilen enerjiye eşit deniyor. Bu doğru ise

Türkiye’de Toryum yatakları dünyanın % 10’u olduğunu MTA söylüyor.

Birkaç yıl içinde bu konuyla uğraşan  Türk bilim insanları ve Aselsan’ın bilgili    elemanları, ve bu konuda ilgilendiği söylenen Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümlerini bir yerlere bağlayabilir miyiz acaba?

Denizli ‘de PAMUKKALE Üniversitesinde, ileri görüşlü öğretim üyeleri, yerli tohum üretmek için çalışıyorlar. Bin bir emek ve sıkıntıyla, yerli tohumlardan verim almaya başladıkları sırada dozerler toprakları kazarak çalışmayı resmen İMHA ediyor.

Bursa’da CARGILL fabrikasında mısır şurubu yanında, tarımla ilgili ürünler de üretiliyor. Cargill kendini böyle savunuyor:

"Cargill dünyanın güvenli, sorumlu ve sürdürülebilir bir şekilde beslenmesinde lider olmayı amaçlar. Cargill dünyanın kalkınmasına katkı sağlamak için küresel gıda sistemi kapsamında bağlantılar oluşturmaktadır. Çiftçilerin piyasalarla bağlantıda olmasını, müşterilerimizin sürdürülebilir gıda çözümlerine ulaşmasını sağlıyor ve dünyanın gıda ihtiyacını karşılıyorun‘’ diyerek kendine görev yüklüyor.

Cargill-Mac Millan ailesi dünyanın en zengin 10 ailesinden biridir. Bu bir rastlantı mı?

Syngenta firması dünya çapında 90 ülkede tohum üretiyor. Amaçları (working together with farmers to make land more efficient) .Türkiye’de de fabrikaları var…. Bu tip tohumlardan ürün elde ettiğimizde, üründen tohumu kullanamıyoruz, verim vermiyor. Çünkü otoritelere göre Hybrid Tohumlara ‘’Killer Geni’’ eklendiği söyleniyor. Bunlar da bir rastlantı var mı? Syngenta firmasının sermaye sahibi kim?

Salgın hastalıklarla mücadele edebilmek için immün sisteminin(bağışıklık sistemi) kuvvetli olması gerekiyor. Yıllardır gdolu ve obezit beslenen dünya vatandaşlarının bağışıklık sistemi acaba ne durumda?

Her şey Bill Gates’in Microsoft’u geliştirmesiyle başladı. Tüm Dünya internet kullanıyor. Müthiş bir iletişim ve bilgilendirme ağı. Araştırma yapmak için muazzam bir kaynak. Ve dünyanın geldiği nokta

•             1-Sanayi devrimi: Buharın bulunması ile makine çağı başladı

•             2-Sanayi devrimi: Elektrik’in bulunması ile motorlar ve seri üretim başladı

•             3-Sanayi Devrimi: Elektronik ortama geçiş Bilgisayarın kullanımı. Otomasyon

•             4-Sanayi Devrimi: Yüksek teknolojinin sanayide kullanılması. Robot makinelerle üretim. İnsan fiziksel güç yerine beyinsel güç olmaya başlaması

•             5-Sanayi Devrimi: Ve şimdi 5’inci sanayi devrimi tartışılıyor. Akıllı telefonların çok gelişmesi.(4G teknolojisi) Bilgisayar programcılığının çok gelişmesi ve komplike konuları çözebilmesi, yapay zeka’da muvaffak olunması. İnsansı robotların ortaya çıkışı gibi. İnsandan ayırt etmesi mümkün olmayan robotların etrafımızda üstelik bizden daha akıllı olarak dolandığı ve işlerin süratle yapıldığı bir dünya oluşuyor mu? Digital ortamın çok gelişmesi ile 5’inci sanayi devrimi mi ortaya çıkıyor?

Mobil haberleşmede 5G teknolojisi nin Çin’de geliştiği biliniyor. Yakında piyasaya sürülecek. Bu savaşta ABD geride kaldı ve bunu önlemek ister mi?

4G’den 10 kat daha hızlı mobil haberleşme ile insan hayatında yeni bir sayfa açılmıyor mu? Samsung 5G denemesini bitirdi.

5G ile telekom sektörü dönüştürülecek, çok ileri teknolojiler ortaya çıkacak. 2020 yılında tüm dünya’da kullanılmaya başlayacak. Telekom firmaları bu konuda yatırım yapmaya başladı bile. İşte getireceği bazı yenilikler:

•             Daha yüksek kalitede canlı yayınlar. Yayın izleme anlayışının değişmesi

•             Sanal gerçeklik eğlence sektörünün dışına çıkarak eğitimden sağlığa, güvenlikten üretime, bir çok sektörde kullanılarak devrim yapacak.

•             Video oyun sektörü yüksek hızla sınıf atlıyacak.

•             Kişisel dijital sağlık hizmetleri gelişecek.

•             Nesnelerin interneti ve sensör ağları yaygınlaşacak.

•             Madencilik ve toplu taşıma alanlarında özel ağ çözümleri geliştirilecek.

•             İnsansız hava araçları daha etkili kullanılacak. Otonom araçlar gelişecek.

•             Yapay zeka desteğiyle ulaşım sektöründe yeni fırsatlar yaratılacak.

•             Doğal afetlerde acil durum iletişiminde önemli olacak.

•             Enerji sektöründe akıllı şebekelerin iletişim kabiliyetleri artacak.

Çin’li Huawei firması ve ZTE Corp.  Firmalarının alt yapı ve donanımlarının 5 yıl müddetle TAYWAN’ da kullanılması yasaklandı NEDEN ???   5G yüzünden mi??

Trump (ABD) yabancı telekom  şirketlerine yaptırım uygulayacağını açıkladı .NEDEN ???  5G yüzünden mi?

ABD endüstriyel,teknolojik ve para piyasası etkinliğini ÇİN’e kaptırdı mı acaba ? bu yeni bir soğuk savaş mı ???

•             PeterKoenig(ekonomist)diyorki:

“Bill gates, Afrika’nın aşılanması için yaptığı çalışmalarının yanı sıra, dünya nüfusunun aşırı fazla olduğunu da savunuyor. Amaç şu; az sayıda insan hem daha iyi şartlarda yaşar, hem de dünyanın kirlenmesine ve iklim değişimine çok daha az katkıda bulunur. Bu fikir 1960’larda kissinger tarafından ortaya atıldı. Kissinger, Rockefeller ailesinin avukatıdır. Bugün hala Rockefeller’in bilderberg cemiyeti’nin sözcülüğünü sürdürüyor.

•             2010 yıllarında İsvirçre merkezli  NOVARTIS firması ‘’SENSOR BASED DRUGS’’ adını verdiği çipli ilaç ve aşılar geliştirdi ve bunu FDA kurumunda ruhsatlandırdı. FDA (US Food and Drugs Administration) ABD de kurulmuş olan gıda ve ilaç kayıt ve idare kuruluşudur. İlaç şöyle işliyor: Hapı yutuyorsunuz, mide asiti ile aktive olunca kablosuz haberleşme başlıyor. Microsoft’un geliştirdiği ‘’Strategic Program Data 42’’ yazılımı ile bilgisayardan hasta izlenmeye başlıyor. Pentagon’un bu buluşla ilgilendiği ve Amerikalı askerlerde kullandığı ileri sürülüyor. Amaç insanları üzaktan kontrol edip erken teşhis ve yönlendirme şeklinde yorumlarıyor. Çin teknolojisi aşağı kalır mı onlarda bu konuda çalışıyorlar. RF/WI-FI diye adlandırılan bu ilaç biyo nano-genetik ve saç kılından 10 kat daha ince olduğu söyleniyor.(5  micromilimetre) Gözle görmek mümkün değil. Sağlık sektöründe çip kullanma fikrinin başlangıcı acaba bu buluş mu ??? ( bu tartışmanın ilaç sektöründe 1985 yılında başladığı söyleniyor)

 

•             ID 2020 (Digital Idendity Alliance)  ….. 2018 yılında OPSI (Observatory of Public Sector Innovation) da çıkan bir makalede, Dünya Bankası’na göre dünyada 1.1 milyar insanın  resmi bir kimliği olmadan yaşadığını ileri sürüyor. Ve bunların büyük çoğunluğunun çocuklar ve mülteciler, sığınmacılar olduğu ülkesiz insanlar olduğunu belirtiyordu. Kimliksiz olunca, sağlık ve bankacılık hizmetleri vatandaşlık hizmetlerinden yararlanamıyorlar. Eğitim alamıyorlar. Kısaca en önemli insancıl hizmetlerden yararlanamıyorlar. Buna göre kimlik en esas global insani haktır. Herkez, hiçbir kurum veya hükümetin, devletin  kısıtlaması olmadan kimliklerini eşit haklarla kullanmalıdır.

Kimlik sahipleri kendi kimlikleri üzerinde kontrol sahibi olmalıdır.

2018 yılında (ID2020 Alliance) kuruluşu,IRC (International Rescue Committee) Uluslararası Kurtarma Komitesi ile anlaşarak,Tayland’daki ‘’Mae La’’ Sığınmacı kampında ki insanlara , (iris Taraması) yoluyla çip Kimlik çalışmasını başlatıyor. Amaç devamlı gelişmiş sağlık taraması yapmak ve gelecek için güvenilir elektronik sağlık kayıtları tutmaktır. Böylece iş imkanları,sağlık ve eğitim konusunda elektronik  belgeler oluşturuluyor.

Yine 2018 yılında Endonezya Hükümeti’nin (The Indonesian National Team for the Acceleration of Powerty Reduction) (Endonezya Ulusal Fakirliği Azaltma Kuruluşu)  ile ID2020 Alliance arasında pilot anlaşma yapıldı. Projeye göre biyometrik dijital kimlikler verildi. Amaç LPG tüp gazın dağıtımını modernleştirerek kolaylaştırmak, finansal ve banka hizmetlerini daha effektif yapmaktı.

Bunlardan anlıyoruz ki ID 2020 Alliance diye bir kuruluş 2018 yılında kurularak dünyada faaliyete başlamış. Bu iyi niyetli insancıl amaçlı kuruluş !!!! MICROSOFT, ROCKEFELLER FOUNDATION, ACCENTURE, IDEO-ORG,  GAVI gibi büyük global sermaye sahiplerinin kurduğu bir kuruluştur. Amacı dünya çapında insanların kimliklerini çipe dönüştümek ve bu çipleri vucuda yerleştirerek sabit kullanımı sağlama mıdır acaba?

•             (GAVI,the Vacccine Aliance) aslında 2000 yılında kuruldu. Özel bir fonla Dünya nüfusunun aşılanarak hastalıklardan korunması ve Bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilmesi için oluşturuldu. DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) ,UNICEF ve Dünya Bankası ile çalışan bir kuruluş. 2011 yılından beri CEO’su SETH BERKLEY. Ve 2016-2020 zaman dilimi içinde 2019 itibariyle Bill Gates vakfı bu kuruluşa 1.56 Milyar Dolar bağışlamış durumda. GAVI, ID 2020 ALLIANCE yönetim kurulunda çok etkili durumda ,73  ülkede aşı kampanyasını başarıyla yapmış olan bu kuruluş Dünyayı aşılamaya hazır mi acaba ???

•             2019 DAVOS toplantısında Bill Gates bir Konferans verdi ID2020 ALLIANCE adına yaptığı toplantıda İnsan sağlığının yakından takip edilmesi için akıllı çip uygulamasına geçilmesini savundu ve ID 2020 Projesinin yaygınlaştırılması bir şekilde kararlaştırıldı.

•             Ekim 2019’da New York’ta bir grup iş insanı, politikacı ve halk sağlığı insanının bir araya gelerek global bir virüs salgınıyla ilgili tatbikat yaptıkları ve senaryodaki simülasyona göre Brezilya’dan başlayan salgın 18 ayda dünya da 65 milyon insanı öldüreceği tesbit edildi. Bu çalışmanın evsahipliğini Bill Gates Vakfı yaptı. Otoritelere göre 2019-2022 yılları arasında dünyada öldürücü bir virüsün çıkacağı tahmin ediliyordu. Bu nedenle 2018’den beri her ülkede Pandemi çalışmaları yapıldı.2019 yılında da Türkiye Pandemi  ile savaş planını hazırlayıp açıkladı.

•             Corona Virüsü (Covid-19) Çin’de Wuhan kentinde ortaya çıktı. 31/12/2019’da DSÖ(Dünya Sağlık Örgütü’ne bildirilmesiyle, bu salgın hastalık dünyanın gündemine girdi.

Wuhan’da belli başlı şu fabrikalar var :

•             Accelink Technologies–Optik fiber fabrikası

•             Dongfeng Motor Group–Honda, Renault, Nissan, Peugeot gibi firmalara üretim yapıyor.

•             Dongfeng Yantse- Otobüs üretiyor.

•             Fiberhome Networks – Network ve Telekom ekipmanı üretiyor.

•             Wuhan Iron and Steel Co.- Demir çelik üretimi

7-8 Ekim 2019’da Wuhan’da 7. Dünya Askeri Olimpiyatları yapıldı. Sözde ABD’li askerler Corona Virüsünü Çine taşıdı. Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lijian Zhao ‘’ Virüsü Çin’e Amerika’nın getirmiş olabileceği’’ tezini seslendirdi. Çünkü Trump Çin Virüsü diyerek topu Çin toplumuna atıyordu.

2014 yılından beri İsrail Askerlerinde çip kullanıldığı biliniyor.’’ HAMAS’ın askeri kanadı İzzettin El Kassam Tugayları, 2014’de benzer bir teknoloji ile ilgili açıklama yapmış ve bir de görüntü paylaşmıştı. Açıklamaya göre Hamas, rehin alınan İsrail askerlerinin derilerinin altında elektronik çip tespit eder. İsrail, kaçırılan veya esir alınan askerlerinin yerini bu çipler sayesinde biliyor. Hamas, çipleri deri altından çıkarınca İsrail çaresiz kalır.’’  Ülke dışında görev yapan ABD’li askerlerde böyle çipler olduğu söylenmekte. ACABA BÖYLE Mİ?(Norveç’te parmağa takılan bir çiple insanların arabasını,evinin kapısını,bankadaki kasasını açtığı söyleniyor)

 

•             14/3/2020 de ajanslara düşen bir haberle BILL GATES Microsoft’un yönetiminden istifa ettiğini duyurdu gerekçesi ‘’Küresel sağlık, kalkınma, eğitim ve iklim değişikliğiyle mücadele gibi hayırsever önceliklere daha fazla zaman ayırmak ‘’ olduğunu söyledi. Şu anda D2020 Alliance Yönetim kurulunda görev yapıyor. Bu bir tesadüf mü?

 

•             Durup dururken İstifa eden CEO’lara dikkat edelim:

•             10 Ekim’de SAP firması CEO’su BILL MCDERMOTT ( Merkezi Almanya’da olan ,Avrupa’nın en büyük yazılım şirketi. IBM’de yetişmiş kişilerce kuruldu. Büyük şirketlere akıllı yönetim programları geliştirdi)

•             11 Ekim’de RENAULT firması CEO’su THIERRY BOLLORE  (otomotiv)

•             4 Kasım’da MCDONALD’S firması CEO’su STEVE EASTERBROOK ( gıda sektörü)

•             19 Kasım’da T-MOBILE firması CEO’su JOHN LEGERE (Alman Telekom GSM operatörü firması, dünyada 6.ncı sırada (110 milyon kullanıcı var.)

•             5 Aralık’ta CIRCLE firması CEO’su SEAN NEVILLE ( Circle Internet Financial Limited- Bitcoin ,sanal parayı geliştiren Şirket’in kurucusu)

•             14 Aralık’ta TURVO firması CEO’su ERIC GILMORE ( Dünyanın büyük Lojistik firmalarından)

•             31 Aralık’ta BMW grup firması CEO’su HARAL KRUEGER (otomotiv)

•             2 Ocak’ta GOOGLE firması kurucuları LARRY PAGE ve SERGEY BRIN  (internet)

•             8 Ocak’ta SEAT firması CEO’su LUCA MEO  (otomotiv)

•             13 Ocak’ta BOING firması CEO’su DENNIS MUILENBURG (  uçak sanayi)

•             31 Ocak’ta IBM firması CEO’su GINNI ROMETTI ( en eski bilgisayar firması)

•             6 Şubat’ta LINKEDIN firması CEO’su JEFF WEINER ( internet firması)

•             7 Şubat’ta CREDIT SUISSE firması CEO’su TIDJANE THIAM (bankacılık ve sigorta)

•             19 Şubat’ta TENDERMINT LABS firması CEO’su ZAKI MANIAN (Network güvenlik firması)

•             26 Şubat’ta WALT DISNEY firması CEO’su BOB IGER ( animasyon ve bilim kurgu alanında yayın yapan önemli firma)

•             2 Mart’ta HARLEY DAVIDSON firması CEO’su MATTHEW LEVATICH ( motosiklet dünyasının bir numarası)

•             3 Mart’ta NOKIA firması CEO’su RAJEEV SUN ( önemli cep telefonu ve mobile firması)

Genel firmalara baktığımızda İnternet, bilgisayar yazılım, robotun çok kullanıldığı otomotiv, lojistik, finans ve sigortacılık, mobile network firmalarının ağırlıklı olduğu görülüyor. Bunların birbirleriyle bir bağlantısı var mı acaba ???

•             Norveç’te SVALBARD adında küresel bir TOHUM DEPOSU var. Proje kapsamında dünyadaki tüm bitki tohumlarının muhafaza edilmesi amaçlanıyor.2008 yılında kurulan bu depo kıyamet ambarı olarak biliniyor.

•             Norveç’e bağlı Svalbard takımadalarında buzların içinde adeta bir Nuh’un Gemisi yaratıldı.. Küresel Tohum Deposu ile önemli tohumların felaketlerde güvenliğinin sağlanması amaçlandı. Bağış yapanların başında Rockefeller vakfı ve Bill Gates vakfı var. Yönetiminde Bill Gates olduğu söyleniyor.

 

•             DAVOS Dünya Ekonomik Forumu’nda ,Corona salgınından sadece 2 ay önce, İlaç firmalarının katılımıyla Bill Gates bir toplantı düzenleyerek, Dünya’da bir salgın çıkması halinde 65 milyon insanın öleceği varsayımını simülasyonlarla anlatıyor ve ID 3020 ALLIANCE teknolojisi ile çip ve sensorlerle  dünya insan sağlığının kontrol edilebileceğini savunuyor. (bunu izleyen CÜNEYD ZAPSU anlatıyor)

NASIL BİR SONUÇ’A VARIYORUZ?

Şu anda, nasıl çıktığını bilmediğimiz ama tüm dünyada yayılan bir COVID 19 virüsü ile İnsanlık tehdit altında. Dünya nüfusunun neredeyse % 80’ evlerinde karantinada. Şehirler caddeler, sokaklar boşaldı. Ama bir şeyi iyi anladık mı? İnsanlar hangi ülkeden, dinden ırktan olsalar bile, bunun hiçbir öneminin olmadığı, hepimizin DÜNYA VATANDAŞI olduğumuz gerçeğini kavramalıyız.

Borsa çöktü, şirket hisseleri hızla düşüyor. Global para sahipleri bu hisseleri toplayacak. Büyük şirket sermayeleri başkalarının eline geçecek.

Aşı bulunduğunda, ancak aşı olmuş insanların sokağa çıkmasına izin verilecek. Bu aşı içinde (insan saçından bile çok çok daha ince 5 micromilimetre çip) olup olmadığını bilebilir miyiz?. Zaten ID 2020 ALLIANCE’ın geliştirdiği çip kimlik olmayan kişiler bankalarda, hastanelerde, devlet dairelerinde işlem yapamayacak, çünkü bu vücuda yerleştirilen çip kimlik  hastalıkları anında uyarıyor, ve İnsanların genel takip edildiği ana bilgi-işlem merkezinde uyarı veriyor. 5G teknolojisi ile sistem müthiş hızlı bir şekilde işliyor. İleri tarihlerde DSÖ(Dünya Sağlık Örgütü) bu uygulamayı şart koşabilir. Neticede insanlar uzaktan kontrol edilebilen yarı robot’a ister istemez dönüşecek.

Böylece Dünya’nın ve insanlığın dönüşümü başlayacak.

GELECEKTEKİ DÜNYA

Sanayi 5 başlamış durumda,5G ile her şey müthiş bir hıza erişecek. Bildiğimiz paranın yerini Sanal para alacak.(Bitcoin gibi şimdiden kullanılmaya başladı bile) Yapay zeka daha komplike bilgileri çözecek bir zekaya dönüşecek. Sanayi %99 çok hızlı çalışan yapay zekalı robotlarla üretim yapacak. İnsan derisine %99 aynı olan suni doku üretilecek. Yapay zekâlı robotlar insana benzeyecek ve insanlardan ayırt etmek çok zor olacak.

Üstün Zekalı robot insanları( RAH-Robotic Artificial Humans) üreten fabrika % 100 RAH’lar tarafından çalıştırılacak. Servis istasyonlarında RAH’lar arızalı RAH’ları tamir edecek.   RAHlar üstün zekâlarını bir araya getirerek daha üstün zekaları yaratacak ve çok üstün zeka isteyen bilimsel teknik gelişmeler başlayacak. Belki de RAH’lar uzayda hâkimiyet kurmaya çalışacak.(çünkü yaşamak için oksijene, güneşe ihtiyacı yok.(Toryumla sağlanacak kolay elektrik enerjisi tüm dünyaya yetecek)

Gerçek İnsana ihtiyaç % 80 azalacak. Yapılan aşılar ve salgınlarla dünya nüfusu kısırlaştığı için zaten nüfus azalacak.

Boşuna ‘’ Kissinger, Bill Gates, David Rockefeller, Waren Buffed gibi isimlerle, Harvard rektörünün evinde yaptıkları toplantı sonrasında açıklama yapan CNN’in patronu Ted Turner, “225 milyon insandan oluşan bir dünya kurguluyoruz ” dememiş.

Bu bir Hollywood sineması senaryosu değil. Ben buraya kadar düşündüm. Daha fazla kafayı üşütmek istemiyorum. Siz ilerisine devam edin.

Yazan ve Derleyen: HASAN GÜRDAL