Zonguldak’ta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat sırasında gerçek yangın çıkınca itfaiye ekipleri hızla adrese gitmek zorunda kaldı.

Zonguldak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde görevli doktor, hemşire, teknisyen ve idari personel için yangın tatbikatı düzenlendi. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi önünde yapılan tatbikatta, önce yangın söndürme tüplerinin kullanımıyla ilgili bilgi verildi, daha sonra yangın söndürme tüpünün nasıl kullanılacağı personele uygulamalı olarak gösterildi. Yakılan ateşi, yangın tüpüyle sağlık çalışanları söndürdü.

Ardından ise hastane içinde alarm verildi. Alarm üzerine tüm personel ve hastaların hızla dışarıya çıkmaları istendi. Çatıda mahsur kalan vatandaşlar ise itfaiye ekiplerinin uzattığı merdivenle kurtarıldı.

YANGIN İHBARI GELİNCE İTFAİYE EKİPLERİ HASTANEDEN AYRILDI

Hastanede yapılan tatbikat sırasında Fındıksuyu Mahallesi’nden gerçek yangın ihbarı geldi. Tatbikat için görevli itfaiye personeli hızla verilen adrese geçti ancak olayın küçük çaplı bir çalılık yangını olduğu öğrenildi.

Düzenlen eğitim hakkında bilgi veren yangın eğitim uzmanı Hamdi Karaçam, “Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde bulunan personele ilk olarak yangın söndürme cihazlarının çeşitliliğini ve özelliklerini anlattık. Ardından bir yangına nasıl müdahale edildiği ve müdahale edilirken nasıl hareket tarzlarında bulunulduğu ya da nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda personelimize bilgi verdik. Ardından görsel olarak da söndürme çalışmaları yapıp yangın tüplerinin içlerindeki malzemeleri gösterdik. Yangın tavasında bir yangın oluşturarak da personele tek tek müdahale ettirdik. Ben bu tatbikatın ve çalışmanın başarılı olduğunu düşünüyorum” dedi.