Hastaneye 5 yıldızlı anne odası

 

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan hastanelerde oteller açılması projesi kapsamında Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Kdz.Ereğli Devlet Hastanesinde dokuz yataklı anne odası yapılarak hastaların hizmetine başlamıştır.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Mustafa Özkan Gün konu ile ilgili olarak basın bürosundan yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi. “ Anne ve bebek arasındaki bağın doğumdan hemen sonra geliştiği ve bu bağın kuvvetine göre süt üretiminin arttığı göz önüne alındığında annelerin bebeklerinden uzak kalmaması gerektiği ve özellikle annenin, anne sütü üretimi ve bebek ile bağlarının gelişmesi için tensel temasın gerekliliği herkesin malumudur. Ayrıca yeni doğum yapmış anne kendi travmasını atlatmadan iki saatte bir sağlık tesisine bebeğini emzirmeye gitmek zorunda kalmaktadır. Bu durum anneyi hem psikolojik hem de fizyolojik anlamda yıpratmaktadır. Diğer taraftan İlçemizin bazı bölgelerinde kış aylarında olumsuz hava koşulları nerdeniyle ulaşım imkansız hale gelmekte ve bundan mütevellit doğumu yaklaşmış gebelerin sağlık tesislerine ulaşmadığı da bilinmektedir. Bu projeyle doğum sonrası bebeği yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören annelernle bebekleri arasındaki duygusal bağının koparılmaması amaçlanmış olup, anne otellerinde kalan annelerimize, emzirme eğitimi, aile planlaması eğitimi, genel bakımı, kişisel hijyen, ilkyardım konularında günün belirli saatlerinde düzenli olarak eğitimler verilmektedir. Annelerimize günde üç öğün yemek verilmekte ve sağlık otelciliği hizmetlerinden faydalanılmaktadır “ dedi.

TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ AÇILACAK

Önümüzdeki aylar içersinde Kdz.Ereğli Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin de hizmete gireceğihi belirten Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Mustafa Özkan Gün, Sağlık Bakanlığımızın 2011 yılında uygulamasını başlattığı Topum Ruh Sağlığı Modeli kapsamında kurulan (TRSM)  tedavi ve takiplerinde zorluk yaşanılan ağır ruh hastalığının sebep olduğu yeti kaybı ile toplumdan kopan hastaların yeniden topluma kazandırılmasını hedefliyor. Bu merkezlerle hastalığın hem kişiye hem de sosyal çevresine getirdiği maddi ve manevi yıkımın da önüne geçebilmesi amaçlanmaktadır. Genel Sekreterliğimiz bünyesinde Atatürk Devlet Hastanemiz bünyesinde şuana kadar 250 hastaya hizmet verilmiştir. İlimizde ikinci olarak da Kdz.Ereğli Devlet Hastanemiz bünyesinde Toplum Sağlığı merkezi  çalışmaları da ara verilmeksizin sürdürülmektedir “ diye konuştu.