Büyük ikramiye 55 milyon olunca…

Hayalini kurmak zor!..

Halkın Sesi Gazetesi Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinde bu senenin büyük ikramiyesi 55 Milyon lirayı vatandaşa sordu. Pek çok kişinin rüyalarına giren bu rakama bazı vatandaşlarımızın umutsuz baktığını gördük; bazıları da ev, araba peşinde…

 

Bilindiği gibi Milli Piyangonun yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye tam 55 milyon lira. Şu anda ülkenin tüm insanları böyle bir serveti düşlüyor. 55 milyon lira ile neler yapılacağının hayalini kuruyor. Biz de bu konuyu Zonguldaklılara sorduk ve şu cevapları aldık:

Adını vermek istemeyen bir vatandaşımız: “Yapacak şey çok. Çocuklarım var. Onlar için harcardım bütün parayı. Evimiz yok ev alırdık.”

Adını vermek istemeyen bir vatandaşımız:“Aman aman o soyguncular var ya o soyguncular, onlara çıksın para. Belki artık devleti soymazlar”

Tansu Aydın: “Çıkacak olan parayla ilk işim ev almak olurdu. Artan parayla da, ehliyetim var fakat arabam yok hala. Güzel bir araba alırdım.”

Ali Canbakış: “Para bana çıksaydı ki çıkacağını da zannetmiyorum hiç. İlk işim güzel bir cami yaptırmak olurdu. Fakire, yoksula yardım ederdim. Yani bütün parayı hayır işleri için harcardım.”

Şevket Doğan
: Ben bir televizyon sanatçısı olarak, klasik bir cevap vermek istemiyorum bu soruya. Ülkemizde o kadar çok fakir insan var ki. Herkes gibi “kendime şunu alırdım, kendime bunu alırdım” demeyeceğim. Ben fakirlere yardım ederdim.

Adını vermek istemeyen bir vatandaşımız: “Vallahi ne yapayım o kadar parayla. Ancak hayal kuruyoruz. Çıkacağından değil de, yine de bu para bana çıktı diyelim ev, araba alır, geriye kalan parayı da çocuklarıma bırakırdım.”

Bircan İleri: “Ben gelmişim 60 yaşına. Bu yaştan sonra ne yapayım parayı. Çocuklarıma verirdim hepsini. Onlar ne yaparsa yapsınlar.”

Naci Mutin: “Bende o şans yok bana nasıl çıksın, çıktığını varsayalım yüklü miktarda borcum var onu kapatırdım sonra hepsini valla fakire verirdim çünkü oparayı alınca dostunda düşmanında çoğalacak hiç çıkmasa daha iyi.”

Ayhan Yılmaz: “Bu para bana çıksaydı eğer tek yapacağım şey sevgilimle harcamak olurdu.”

Umut Güneyoğlu: “Umudum bile yok 55 milyon liraya, bana çıkmayacağından hayalini kurmaya da gerek duymadım, diyelim ki çıktı borçları kapatırdım başka
da yapacak bir şey yok.”

Olcay Yavuz: “Çok pis harcardım parayı, ilk önce aileme ev yardımında bulunurdum daha sonra kendim buradan giderdim kimsede bulamazdı aldığım parayı yerdim.”

Adını vermek istemeyen bir vatandaşımız:“Paranın bize çıkacağı yok, çıksaydı da arkadaşımla harcardım herhalde.”

Ceyda Alparslan: “ Eğitimim için harcardım geriye kalan parayı da ailemin ihtiyaçları için kullanırdım.”

Sefa Ay: “Bilmiyorum, çıksın o zaman düşünürdüm ama bir haftada bitirirdim kesinlikle, borcum da yok zaten, eğlenceme harcardım. Çarçur ederdim tüm parayı.”

(Buse Ay- Eda Kavtelek)