Zonguldak Prof. Dr. Ş. Teoman DURALI Bilim ve Sanat Merkezi 7 öğrencisiyle katıldı.

 

             Korona virüs (COVID-19) yasakları kapsamında aylarca sokağa çıkamamış ve akran desteğinden mahrum kalmış olan özel yetenekli çocuklara mektupla iletişim olanağı sağlandı.


          Açıklamada, "Öğrencilerimize hem akran desteği sağlamak hem de farklı bir bölgeden arkadaş edinerek o bölge ve kültürü hakkında bilgi sahibi olmasını temin etmek amacıyla başlatılan projeye Zonguldak Prof. Dr. Ş. Teoman DURALI Bilim ve Sanat Merkezi 7 öğrencisiyle katıldı. Projeye gönüllü olarak katılan bu 7 öğrencimiz 4. sınıf düzeyinde bulunmaktadır. Projeye gönüllü olarak katılan öğrencilerimiz şunlardır.  Duru ER, Esma Nur TAVŞAN, Mihrimah Rana DİKMEN, Doğa Ayşe DAŞ, Mehmet Han KOÇ, Azra Nur ÖNCÜ ve Gülce Nisa ARSLAN.

 

         Bu projede zorlu bir süreçten geçtiğimiz bugünlerde yazıldığı ve okunduğu çağın yaşam ve sosyal ilişki yapısı içinde, zaman, mesafe ve mekân boyutlarının anlamını, ağırlığını ve derinliğini de içinde barındıran mektup aracılığı ile öğrencilerin olumsuz duygularla baş edebilmelerini kolaylaştırmak için akran desteği sağlamak amaçlanmıştır. Bunların yanında özel yetenekli öğrencilerin bilgisayar ortamında  yazı yazma, klavye ve temel bilgisayar kullanma becerilerini geliştirmek  ve  mail yöntemini kullanmayı  öğrenmelerini sağlamak amaçlanmıştır.Bilsem öğrencilerinin mail yöntemiyle mektuplaşma kültürünü kazanmaları hedeflenmiştir." denildi.

 

         Haydi mektuplaşalım projesi  yürütücüsü Zonguldak Prof. Dr. Ş.Teoman DURALI Bilim ve Sanat Merkezi Rehberlik Öğretmeni Yüksel MANDIRACI projeyle ilgili şu bilgi verdi:

 

     "Projemiz Türkiye genelindeki Bilim ve Sanat Merkezlerinde eğitim gören ve gönüllü olan  4.sınıf  öğrencilerini kapsamaktadır. Proje yürütücüleri Rehberlik Öğretmenleridir. Bizim mektuplaşma grubumuzda Ankara Etimesgut Bilsem, Antalya Manavgat Bilsem ve Gaziantep Şahinbey Bilsem yer almaktadır.Öğrencilerimizi mektuplaşacağı öğrencilerle eşleştirdik.Şu anda ilk mektuplaşmalar yapıldı.Öğrencilerimizden ve velilerimizden olumlu yönde dönütler aldık. Bu anlamda başta projeye katılan öğrencilerimize, velilerimize, katkılarından dolayı öğretmen arkadaşlarıma ve merkez yöneticilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Proje kapsamında öğrencilerimizin mail yöntemiyle mektuplaşması Haziran ayı boyunca devam edecektir.” (Haber merkezi)