Zonguldak Belediyesi, 2014 yılı Denetim Komisyonu Raporu belediyenin kaynaklarının kime aktarıldığını gözler önüne seriyor

HAYIRLI İŞLER BAŞKAN!

Halkın Sesi’nin dünkü manşeti kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Yaklaşık 5 yıldır devam eden Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile ARELEL İnşaat arasındaki yakınlaşma Zonguldak Belediyesi 2014 yılı Denetim Raporları’na da yansımış. Belediye, 2014 yılında piyasa bedeli 2 milyon 517 bin TL’lik doğrudan teminle yapılan hizmet alımının yüzde 48.20’sini ARELEL İnşaat’a vermiş. 181 işten 87’sine alan Arelel İnşaat, 1 milyon 290 bin TL hak ediş ile hiçbir ihale yapılmaksızın verilen işlerde piyasanın çok üzerinde fiyatlarla para kazanmış. Nisan ayında açıklanacak olan 2015 yılı Denetim Raporu’nda Arelel İnşaat’ın aldığı doğrudan temin bedelinin bir önceki yıla oranla neredeyse 2 katı olduğu iddia ediliyor.

ACAR; ALIYOR, SATIYOR, YAPIYOR, KIRIYOR

ARELEL İnşaat’ın Genel Müdürü Davut Acar, belediye ile olan alışverişinde her türlü doğrudan temin işi yapıyor. Merdiven, yağmur suyu hattı, duvar yapımı, kanalizasyon, yol, korkuluk, parke yapım, parke söküm, dere temizliği, taş duvar, beton yapma, beton kırma işi dahil her türlü işe teklif veren ARELEL, ne hikmetse bütün doğrudan teminlerde öne çıkıyor. 17 bin TL’nin altında yapılan tüm alımlarda ihalesiz iş alan Davut Acar ve şirketinin belediyenin üst düzey yöneticileriyle olan ilişkilerinin etkin olduğu iddia ediliyor.

AYNI DUVARI 3’E BÖLMÜŞLER

İhale ile yapılması gereken işlerde de rakiplerine uzak ara fark atan ARELEL İnşaat, belediyede denetim yapan müfettişin de dikkatini çekti. Aynı duvarı ihalesiz, doğrudan temin yönetimiyle verebilmek için 3’e bölen Zonguldak Belediyesi, bu yöntemle ARELEL’e ayrıcalık tanıyarak milyonlarca lira kamu zararına neden oluyor. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne giden onlarca ihbara rağmen bugüne kadar belediyeye bir operasyon yapılmamış olması da kafalarda soru işaretleri yaratıyor. Halkın Sesi, Zonguldak Belediyesi’nde yaşananları mercek altına almaya devam edecek.