Soma’daki göçükte ölen Kozlu Çamköy’lü Emin Karaçam’ın Kandilli Hema A.Ş’nin kapanması üzerine çocuklarına bakmak için Soma’ya göç etmek zorunda kaldığı ortaya çıktı.

Ailesinin geçimini sağlayabilmek için HEMA işçisi olarak Kandilli'de yılarca çalışan Emin Karaçam, firma tarafından işten çıkarılınca günlerce ocak önünde yapılan eylemlere katıldı. Seslerini patronlara duyuramayınca ekmek kapısı olarak gördükleri ocağın kapanmaması için madenci arkadaşlarıyla birlikte Zonguldak'a doğru yürüyüş yaptı.

Bütün çabalarına rağmen işsizlikten kurtulamayan Karaçam, çocuklarının geçimini sağlamak üzere adı ölümle anılan Zonguldak’tan aynı unvana sahip Soma’ya gitti.

Gözyaşları arasında toprağa verilen madencinin mesai arkadaşları, acı gerçeği şöyle anlattı:

“Emin kardeşimiz çok çalışkan ve kıymetli bir insandı. Hema’da çalışıyorduk. Hema günden güne küçülürken işimize son verince hep birlikte ocak önünde günlerce direndik. Maliyetleri gerekçe gösteren firmaya sesimizi duyuramayınca yüzlerce işçilerle kilometrelerce yol yürüyüp eylemle sesimizi duyurmaya çalıştık. Valilik önünde eylem yaptık. Ama işsizlikten kurtulamadık. İşsizlik de çok zor. Mecburen Soma’ya göç ettik. Emin kardeşimizi yitirmenin derin acısı içindeyiz. Nasıl unutacağız bilmiyoruz. Allah ailesine sabır versin. Acımız çok büyük” (Abdullah Karabacak)