Zonguldak’ta yaşayan üç kişilik aile, bir inşaatın evlerini yerinden oynattığı iddiasıyla her gün korku içinde yaşıyor.

Kozlu ilçesinin Güney mahallesinde ikamet eden üç kişilik bir aile her gün evlerinin yıkılacağı korkusuyla yaşıyor. 76 yaşındaki kanser hastası Hanife Gençyiğit de yetkililere seslendi. 25 yıllık evlerinin müteahhit tarafından boşaltılmasının istendiğini öne süren Gençyiğit, şöyle dedi:

“Ben namaz kılıyordum. Birden bire evden çatırtılar gelmeye başladı. Oğlum, çıkın kaçın ev yıkılıyor dedi. Ben korkudan hasta halimle dışarı çıktım, komşuda kaldım. Sonra kızım ve oğlum karakola gitti. Bu müteahhit duvarı hem bizim yerimize yaklaştırdı, hem de evimizi yerinden oynattı çatlattı. Evin her yeri çatladı. Ben 25 senedir bu evde yaşıyorum. Gecekonduda kalıyorduk. Müteahhit bu evin önceden çatlak olduğunu ileri sürüyor. Belediye yetkililerine evin eski olduğunu bu nedenle duvarların çatlak olduğunu söylüyor. Bu evi boşaltın kiraya gidin diyor. Ben bu halimle nereye gidebilirim. Beni geçtim evde yaşayan iki kişi daha var onlar ne yapacak? Ben evimden çıkmam. Sizin tapunuz yok burası benim yerim diyor. Yetkililerden yardım istiyorum, ben kanser hastasıyım bize yardım etsinler. Bu müteahhit bize çok kötülük ediyor.”

“BELEDİYE TAHLİYE KARARI ALDI”

Hasta annesinin emekli maaşıyla kira ödeyemeyeceklerini ifade eden 48 yaşındaki kızı Fatma Gültekin de yaşadıkları dramı şöyle anlattı:

“Belediye müteahhitin lafıyla bizi evden tahliye etme kararı aldı. Olay günü ben belediyeyi çağırdım, hiçbir işlem yapılmadı ne ölçü ne de başka bir şey. Sonra biz karakola gittik, karakolda ifadelerimiz alındı. Ondan sonra valiliğe gittik. Valilikte de bütün işlemlerimizi yaptırdık. İşlemlerimiz şu anda devam ediyor. Buna rağmen belediye bize bu tahliye kararını veriyor. Lütfen bize yardım etsin yetkililer. Biz evimizden çıkıp nereye gideceğiz. Belediye bize kiraya gidersin diyor. Annem emekli maaşıyla hastalığına mı baksın kirayı mı ödesin.“

Evde daha önce hiç çatlak olmadığını söyleyen Fatma Gültekin’in 58 yaşındaki eşi Kemal Gültekin de, “Bu bina 45 yıllık. Ancak, bina 25 yıldır betonarme olarak kullanılmaktadır. Binada daha önce hiçbir şekilde çatlak yoktu. Bu inşaat başladığından beri evin bazı bölgelerinde çatlaklar oluşmaya başladı. Belediyenin biz bu binadakileri tahliye ediyoruz demesiyle bu binadan kimse tahliye edilemez. Mahkeme kararı olmadan bu evden çıkılmaz. Biz bu evden çıkmıyoruz, bu inşaatı da burada yaptırmıyoruz” diyerek sitemini dile getirdi.

Aile, yetkililerden çare bekliyor.