Vali adına skandal imza... Her Taşın Altından O Çıkıyor!

Zonguldak’ta Milli Eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı ve Kilimli Kaymakam Vekili Nevzat Taşdan, her taşın altından çıkmaya devam ediyor. İşte Vali Yardımcısı Taşdan hakkında son iddia: Ereğli Özel İlk Adım Rehabilitasyon Merkezinde yaşandığı iddia edilen skandalda yetkilerini kötüye kullanmak ve yetki sınırlarını aşarak yolsuzluğu ödüllendirmek.
 
İddiaya göre Ereğli Özel İlk Adım Rehabilitasyon merkezinde okula gelmeyen öğrencileri gelmiş gibi göstererek devleti binlerce lira dolandıran okul müdürü hakkında soruşturma açıldı. Okulda çalışan eski bir personelin şikayetinin ardından ortaya çıkan skandalda, soruşturmayı yapan müfettişler, derse gelmeyen öğrencilerin sahte imzalarla derse gelmiş gibi gösterildiğine ve bu yöntemle devletten binlerce TL’lik haksız kazanç sağlandığını rapor altına aldı. Raporda, kurumda çalışan bir personelin öğretmenmiş gibi derslere girdiği yeraldı. Bakanlık müfettişleri, devleti zarara uğratan kurum müdürüne idari cezalar, kuruma da maddi cezalar verildi. Ancak Milli Eğitim’den sorumlu Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan yetkisini kullanarak suçlu bulunan okul müdürünün yetkisinin elinden alınması yönündeki tavsiye katarsınız uygulamadı. 
 
YOLSUZLUĞU ÖDÜLLENDİRDİ!

Müfettişin raporunda; “kendisine kamusal güvenin kaybolduğu için idarecilik görevinin üzerinden alınması gerekmektedir” denilen kurum müdürü, Vali Yardımcısı Taşdan tarafından koruma altına alındı. Bugüne kadar bir çok öğretmeni haksız yere sürgün eden Taşdan, kurum müdürünün geçmişteki çalışmalarının olumlu olduğu yönünde kanaat bildirerek yetkilerinşn elinden alınmasını engelledi. Taşdan’ın bu keyfi kararıyla, yolsuzluk ve hukuksuzluk adeta ödüllendirdi.
 
NERESİNDEN TUTSAN ELDE KALIYOR!

Konunun uzmanları müfettiş raporunda belirtilen yaptırımların ya tamamının uygulanması gerektiği ya da dosyanın ciddi bir mazeret olması halinde müfettişe iade edilebileceğini ifade ettiler. Dosyanın bir kısmının uygulanıp bir kısmının uygulanmamasının mümkün olmadığını vurgulayan uzmanlar, Vali tarafından başlatılan soruşturmanın yine Vali tarafından sonuçlandırılması gerektiğine, Skandal kararda ise Vali’nin imzası olmadığı ve Taşdan’ın Vali rolüne soyunarak, Valinin bilgisi dışında hukuksuz bir karara imza atıp yetki sınırlarını aştığını söylediler.