Artvin’in Hopa ilçesinden nükleer enerjiyi protesto etmek amacıyla küçük teknesiyle yola çıkan Hüseyin Ürkmez’in Karadeniz’deki duraklarından birisi Zonguldak oldu. Dün, küçük teknesiyle Zonguldak Limanı’na gelen Ürkmez’i kordon boyunda Zonguldak Kültür ve Eğitim vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Öztürk, Yaşanabilir Zonguldak Platformu ve Batı Karadeniz Platformu üyeleri karşıladı. 
Ürkmez, Zonguldak’a ayak bastıktan sonra basın mensuplarında verdiği demeçte şunları söyledi:  Asıl amacımız termik santrale ve nükleer santraller dikkat çekmek. Bunun içinde yaklaşık 1500 km bir yolu göze aldım. Bugün 68. gün, beni destekleyen nükleerenerjisiz.org ve Yeşil Düşünceler Derneği’ne teşekkür ediyorum. 2 Kasım günü İstanbul Ortaköy’de gezimiz bitecek. Gezimizin süresi toplam 75 gün yani 2 buçuk aya denk geliyor. Bu sürede gezimizi tamamlayacağız. 
Yalnız bu sürenin 15 günü limanlarda geçiyor.” 
Öztürk “Biz yaşanabilir bir Zonguldak’ın mücadelesini veriyoruz.”
Ürkmez’i karşılayan ZOKEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Öztürk şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizin karşı karşıya olduğu nükleer tehdide dikkat çekmek amacıyla Hopa’dan yola çıktı. 1500 km’lik parkuru tekne ile geçerek İstanbul’a ulaşacak.
Hükümetin Zonguldak ve çevresini enerji üssü ilan etmesiyle çok büyük bir termik santral tehdidi altına girdi. Peş peşe termik lisans belgeleri alındı. Çatalağzı bölgesinde kurulan termik santraller yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Biz yaşanabilir bir Zonguldak’ın mücadelesini veriyoruz. Hüseyin beyinde bu çabasının da bu mücadelemize çok ciddi katkısı olacağını düşünüyoruz. Ve kendilerine teşekkür ediyoruz.” 
Ürkmez’i kordon boyunda karşılayan Zonguldaklı çevreciler, Ürkmez’e teşekkür ederek çiçek takdim ettiler.

(Aykut KARA)