Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Selim Alan'ın,  koruma altında olan ve mülkiyeti Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait bulunan İncivez semtindeki eski maden ocağı havalandırmasının bulunduğu yerde taksiciler için yer yapması tepkilere yol açtı.  

3 Mart 1992 tarihinde Kozlu kömür ocağında 263 madencinin yaşamını yitirdiği grizu faciası sonrası Bülent Ecevit Üniversitesi bitişiğindeki İncivez maden ocağı havalandırması kapatılmıştı. Kentin mirası olarak söz konusu mekan Tabiat Varlıkları tarafından tescil edilerek yüz yıla aşkın geçmişi olan kömür madeni havalandırması ve çevresini koruma altına alınmıştı. AKP’li Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, mülkiyeti dahi kendilerinde olmayan yerde taksiciler için yasal mevzuat tanımadan durak yapması farklı şekillerde yorumlandı.

Zonguldak Belediyesi TTK’nın bahçe duvarını yıkarak taksi durağı yapmak için  tescilli alana tecavüz etti. TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’nun kurumun malına sahip çıkmayarak tecavüze göz yummasına anlam verilemedi. TTK Genel Müdürlüğü'nün işlem yapmaması ve olayı Koruma Kuruluna bildirmemesi akıllarda soru işareti bıraktı.