Zonguldak’ta da görev yapmış olan hakim Karanfil, evinin aranmasına karşı çıkmıştı

HSYK tarafından attığı siyasi tweetler sebebiyle açığa alınan Hakim Kemal Karanfil’in paylaştığı 66 siyasi mesajı sonradan silip soruşturmadan kurtulmak istediği belirtildi. Sabah gazetesinin bu konudaki haberi şöyle:

Mesajların tespiti için HSYK’nın soruşturma izni mahkemenin de arama kararı ile evinin aranmasını yasadışı olarak niteleyen Karanfil’in HSYK 3. Daire tarafından verilen soruşturma iznini kamuoyundan gizlediği anlaşıldı. Karanfil hakkında ayrıca Zonguldak’ta paralel yapı soruşturmasını deşifre ettiği için farklı bir inceleme izni verildiği belirlendi.

HSYK tarafından siyasiler ve yargı mensuplarına yönelik attığı siyasi içerikli tweetler sebebiyle geçtiğimiz günlerde açığa alınan Şanlıurfa Hakimi Kemal Karanfil'in HSYK'ca tespit edilen 66 tweeti silip soruşturmadan kurtulmaya çalıştığı öne sürüldü..

HSYK İZNİ MAHKEME KARARI İLE ARAMA

Kemal Karanfil'in 66 tweetini tespit edip HSYK 3. Dairesi'nden soruşturma izni alan HSYK Başmüfettişi Ali Rıza Karakan, tweetlerin "hakim ve savcının göreve devamının, yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar verdiği" gerekçesiyle Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 77. Maddesi doğrultusunda açığa alınmasını talep etti. HSYK 2. Daire de geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.
 
Bu doğrultuna Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak Karanfil'in Zonguldak'taki evinde arama izni alan Başmüfettiş Karakan, bilgisayarlarına el koydurdu. Bilgisayarlar incelemeye alındı.
 
Karanfil ise yine sosyal medyadan hakim-savcıların evlerinin aranamayacağını iddia ederek konuyu çarpıtmaya çalıştı. Oysaki HSYK 3. Dairesi'nin soruşturma izni olduktan sonra arama yapılmasında kanuni hiçbir engel yoktu. Aramanın HSYK'nın soruşturma izni ve ağır ceza mahkemesinin kararı ile yapıldığı anlaşıldı.

PARALEL YAPI SORUŞTURMASINI DEŞİFRE ETTİ

Diğer taraftan Kemal Karanfil'in Zonguldak Hakimliği sırasında ilde paralel devlet yapılanmasına ilişkin yürütülen bir soruşturmada savcılığı yürüttüğü dosya üzerindeki gizlilik kararının kaldırılması olayına da adının karıştığı belirlendi. Karanfil'in Adalet Komisyonu Başkanlığı'na vekalet ettiği bir gün örgüte yakın olduğu ileri sürülen Hâkim H.S.'yi Sulh Ceza Hâkimi olarak görevlendirmek suretiyle dosyada bulunan kritik bilgi ve belgelere paralel yapıya mensup kişilerin ulaşılmasına imkan sağladığı iddia edildi. Kemal Karanfil ve kısıtlama kararını kaldıran Hakim H.S. hakkında HSYK 3. Daire tarafından inceleme izni verildi.


Hakim Kemal Karanfil İÇİN AYRICA 14 Ekim 2014 tarihli Radikal gazetesinde de şöyle bir haber yayınlanmıştı:

Okmeydanı Cemevi’nde cenaze bekleyen Uğur Kurt'un iddiaya göre polisin açtığı ateş sonucu başından vurularak öldürülmesini Eskişehir’de bir yürüyüş yaparak protesto edenlere, yolu kapattıkları iddiasıyla 189 TL para cezası kesildi. Eskişehir’de geçen 23 Mayıs’ta yapılan protestoya katıldığı için hakkında 189 TL para cezası kesilen Mustafa Dinç, karara 1. Sulh Ceza’da itiraz etti. İtirazı değerlendiren Hakimi Kemal Karanfil, Türkiye ’den geçmişten beri farklı düşünenlere ayrımcılık uygulandığını Erdal Eren, Sabahattin Ali, Nazım Hikmet, Ahmet Kaya ve Berkin Elvan’dan örnekler verdiği kararında  "İfade özgürlüğü esnasında kısa süreliğine yolun kapatılmış olması, hemen yakındaki alternatif yolların oluşu da dikkate alındığında, başkalarının hak ve özgürlüklerini sınırlandıracak derecede bir yol kapatmadan bahsedilemeyeceğini, özgürlüğe üstünlük tanınması gerektiğini, aksi takdirde demokrasiden söz edilemeyeceğini” savunarak, para cezası iptal etti. 
İŞTE O TWEETLER

Kemal Karanfil'in "@cesuradalet" isimli hesabı üzerinden attığı ve HSYK soruşturma dosyasına girip açığa alınmasına neden olan 66 tweet şöyle:

1 -) Kayyım, kıyım aracı ve bahanesi olarak kullanılıyor. Adalet bakanı acaba ne iş yapar.? Hâkim ve HSYK adalet için mi var? Zulüm için mi?
2-) Ergenekoncular, darbeciler, hırsız ve haramiler masum, fakir gençlere burs veren fedakâr zenginler terörist he. Zalim herifler.. Münafıklar
3-) Ülkenin askeri sırlarını, en mahrem bilgilerini PKK ve İsrail e sattınız. Bakın İst ve İzmirdeki askeri casusluk dosyalarına.
4-) Sizin yüzünüzden insanlar yüce İslam dininden soğudu be. Münafık sürüleri. Para ve koltuk için dini kullanan Ebû Seluller. Sahtekarlar...!
4-) Ülkeyi hortumlayan, millete küfür edenler muteber, Türk bayrağını Dünyanın 4 bir yanında dalgalandıran eşkiya he. Sizi gidi hırsız sürüleri.
5-) Ülke bir avuç şizofren yüzünden milli birlik ve beraberliğini, kardeşliğini yitirdi. Allah ın evine bile siyaset sokuldu.
6-) Bu memleketin başına ne geliyorsa korkakların dilsiz şeytan kesilmesinden geliyor. Oysa korka korka neredeyse Suriye olmak üzereyiz.
7-) Şimdi bu yazılarımdan rahatsız olanlar itlerini üzerime salacaklardır. Salsınlar bakalım Allah büyük. Yaşasın Zalimler için cehennem.!
8-) Din ve vicdan özgürlüğü, ibadet ve kanaat hürriyeti olduğu halde, zekat verilen yere göre insanları ayırarak terörist damgasını vurdular.
9-) Kardeşler arasına bile nifak tohumu ekildi. Birkaç sene daha dünya saltanatı süreyim diye.
10) Gemiciklerini yüzdürmek için ülke halkları arasına nefret tohumu ekildi. İnsanları mezhepleri, meşreplerine kadar ayırdılar.