Saadet Partisi 1.sıra milletvekili adayı Burak Erol, 24 Haziran seçimleri kapsamında Çaycuma İlçesine bağlı Güzelyaka ve Yakademirciler köyüne çıkarma yaptı. Köy halkının yoğun ilgisi ile karşılaşan milletvekili adayı Burak Erol, projelerinden bahsederek, iç göçü tersine çevireceklerini söyledi.

Saadet Partisi 1.sıra milletvekili adayı Burak Erol,”İç Göçü Tersine Çevireceğiz.

Devlet sınırlarını güvenlik güçleri ile korur lakin topraklarını halkı ile korur. İç göç sorunun bir ucunda insanların balık istifi yığıldığı kentler varken diğer ucunda terk edilen topraklar, köyler, kasabalar ve şehirler vardır. Bir taraftan topraklar insansızlaştırılırken diğer taraftan insanlar topraksızlaştırılmaktadır.

Bu başa çıkılamayan ve yasal olarak da doğrudan engellenemeyen göç hareketinin önüne uzun vadeli ve kararlılıkla uygulanan politikalarla geçilebileceği muhakkaktır.

Saadet iktidarında;

• Anadolu insanının büyük kentlere göçünü teşvik eden, hayatı kolaylaştıran ama kalkındırmayan çılgın projeler yerine işsizlik sorunlarına yerinde çözüm arayan, insanları doğduğu yerde doyuran daha gerçekçi/akılcı projeler üretilecektir.

• Bölgelerarası yatırım farklılıklarının azaltarak kentlerdeki eğitim, sağlık ve altyapı hizmetlerinin kırsal kesimlerde de eşit uygulanmasını, kırsal alanlarda özellikle tarıma dayalı sanayi kollarının geliştirilmesini ve her yörenin kendine has ürünlerinin devlet tarafından özellikle desteklenmesi sağlanacaktır. Kırsal alanda yerel kaynak ve hammaddelere dayalı imalat sanayi sektörleri devlet olarak bizzat kurulup teşvik edilecektir.

• Geri kalmış ve yoğun göç veren şehir ve bölgelerde istihdam odaklı etkin yatırım teşvik politikaları uygulanacak, “Devlet fabrika yapmaz.” politikası rafa kaldırılıp doğuda ve güneydoğuda yatırımı devlet bizzat yaparak özel sektöre güven verilecektir.

• Göç veren bölgelerdeki fabrikaların sürekli fonlanmasının önüne geçilecek ve kendi ayakları üzerinde durmaları sağlanacaktır.

• Kamu ve özel yatırımların büyük bir kısmının net göç veren bölgelere taşınması teşvik edecek etkin politikalar uygulanacak ve göç hareketleri dengelenerek tersine döndürülecektir.

• Bölgeler arası dengeleri de gözeterek orta ölçekli kentlerin en az 80-90 km dışında alt yapısı tamamlanmış kırsal kalkınmaya ya da orta ölçekli sanayiye olanak verecek yerleşim bölgeleri, cazibe ve büyüme merkezleri kurarak, kalkınmada öncelikli illerin sayısı artırılacaktır.”

Emre CAN BAYRAM