7. Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

Yurt içinden ve yurt dışından alanında uzman akademisyenlerin ve meslek mensuplarının katılımıyla iktisadi kalkınma açısından kritik öneme sahip muhasebe ve finans alanındaki araştırmaların tartışıldığı Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi (ICAFR)’nin 7’ncisi Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

İlki Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Çaycuma Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen ve muhasebe-finans alanında yapılan en geniş katılımlı kongrelerden biri olan Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi’nin 6’ncısı, “Çevresel Sürdürülebilirlik ve Yenilenebilir Enerji” teması ile, 23-25 Ekim 2019 tarihlerinde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, temelleri  2013 yılında BEÜ Çaycuma Meslek Yüksekokulu öncülüğünde “Geçmişten Geleceğe Muhasebe ve Muhasebe-Toplum-Demokrasi” teması ile atılan,  bu yıl Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi (ICAFR’19)’nin 6’ncısına  katıldı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Kongre Devir-Teslim Flamasını Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nden devraldı. Kongrenin gala yemeğinde yapılan devir teslim töreni ile kongre flamasını Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar’dan alan Rektör Çufalı, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çufalı,  muhasebe finans alanında akademik, sosyal, ekonomik ve mesleki işbirliğini hedefleyen uluslararası bir kongre olma özelliğini taşıyan kongrenin gelişiminden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gelecek yıl BEÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 7. Uluslararası Muhasebe Finans Araştırmaları Kongresi’nde de (ICAFR’20) artarak devam edeceğini söyleyen Çufalı, genç araştırmacıları, bilim insanlarını önümüzdeki yıl bir sonraki kongreye ev sahipliği yapacak olan üniversiteye davet etti. (Haber Merkezi)