İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Zonguldak Temsilciliğince Dünya Yetimler Günü nedeniyle düzenlenen iftara katılanlar, yer sofrasında hurma ve su ile oruç açtı.

İHH İl Temsilcisi İlyas Yazıcı, kent merkezindeki Şehitler Parkı'nda düzenlenen iftar programında, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugünün Dünya Yetimler Günü olduğunu ve İslam dünyası olarak bu yıl ikincisini kutladıklarını söyledi.

BM Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) verilerine göre her gün bine yakın çocuğun yetim kaldığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Yetim çocukların yarısından fazlası sokaklarda herhangi bir aile ve kurum koruması olmaksızın yaşamaktadır. 1987-2007 yılları arasında 1 milyona yakın çocuk organ nakli için kaçırılmıştır. Dünya üzerinde 250 milyonun üzerinde çocuk işçi olduğu tahmin edilmektedir. 60 milyona yakın mültecinin yarısını oluşturan çocuklar gurbet ellerde okyanus ortalarında değil, evlerinde ve okullarında olabilirlerdi. Dünya Yetimler Günü'ne, dünyanın en çok istismara uğrayan grubunu oluşturan yetim çocuklara vurgu yapabilmek ve çocukların hayatlarında sahici ve kalıcı değişikleri sürdürülebilir projelerle gerçekleştirebilmek amacıyla lüzum görülmüştür. Bu yıl ikincisini idrak ettiğimiz Dünya Yetimler Günü'nün özel bir başlığı bulunuyor, yetimhanelerin ihyası ve iyileştirilmesi."

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı iftarın ardından, kordan boyunda akşam namazı kılındı. Barış DOĞAN