Başvurular devam ediyor…

Uyarılara ve Alo 170 ile başvurusunu yapmış olmasına rağmen sabahlayan gençler, İŞKUR görevlileri tarafından ‘başvurularınız yapılmış’ denilerek geri gönderildi.

Gece boyunca boşuna bekleyenleri görüntüleyen Emniyet Müdürü Metin Turanlı, o anları sosyal paylaşım hesabından canlı yayınladı.

KEKLENDİN DEĞİL Mİ?

Turanlı, bir gence, “Şimdi ne oldu? Gereksiz yere… 170’i aramana rağmen, inanmadığın güvenmediğin için… Yüce Türk Milletinin Müdürü sana anlattığı halde, devletin en güzel işleyen kurumlarından 170’in sana anlatmasına rağmen inanmadın güvenmedin buraya geldin. Keklendin değil mi?” dedi.

Müdürün konuşmasını şaşkınlıkla dinleyen genç, “Aynen öyle” diyerek uzaklaştı.

Uyarılarını yineleyen Turanlı, “Durumunu 170’den başvurmuş olanlar, kendilerini internetten bakıp başvuruların oradan teyit edebilirler. Onun için aşağıda gereksiz yere sırada bekleyip de diğer işler için sıra bekleyenlerin işine mani olmasına gerek yok.” şeklinde konuştu.  

DEMİRSU: KAYITLAR 2-3 DAKİKADA OLUYOR

İŞKUR Müdürü Gönül Demirsu da şunları söyledi:

“Size de çok teşekkür ediyorum. Dün akşamdan beri hep yanımızdasınız. 2-3 dakikada kayıtlar oluyor. İnternetten başvuranlara da buraya geldiklerinde arkadaşlarımız ‘senin başvurun var’ deyip geri gönderiyor. Ondan dolayı herkesin buraya yığılmasına gerek yok.” 

(Abdullah Karabacak)

İŞTE O DİYALOGLAR...