Ege Üniversitesi Hastanesi Onkoloji Bölümü’nde Lösemi tedavisi gören ve ilik nakline ihtiyacı olan 26 yaşındaki öğretmen Ali Aktuğ için başlatılan kampanyaya Çaycuma’dan da destek geldi.
Zonguldak Kızılay Kan Merkezi iş birliğiyle Eğitim Bir Sen Çaycuma Temsilciliğinin katkılarıyla Ali Aktuğ için Çaycuma Atatürk Anıtı önünde kan bağışı kampanyası düzenlendi. Eğitim Bir Sen Çaycuma Yöneticilerinden Tayfun Akkuzu, ilik nakli bekleyen öğretmen için herkesi duyarlı olmaya davet ederek, bir gün herkesin kana ve desteğe ihtiyacı olabileceğini söyledi.
Zonguldak Kızılay Kan Merkezi ekip doktorlarından Mehmet Günaydın, çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Her hafta Cuma günleri saat 10.30 ile 17.00 arası Çaycuma’dayız. Her hafta ortalama 60-70 ünite kan alıyoruz. İnsanları bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. Özellikle kış aylarında bağış sayısı düşüyor. Fakat hastanelerdeki ihtiyaç sayısı düşmüyor. Bunun için insanlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. Her zaman dediğimiz gibi kan sürekli bir ihtiyaçtır. Bir gün bizimde ihtiyacımız olabilir. Lösemi Hastası 26 yaşındaki öğretmen Ali Aktuğ için, Kızılay tarafından Kök Projesi başlatıldı. Kemik iliği ve kök hücre ile ilgili bir kampanya. Destek olmak isteyenlerden kan bağışı değil de iki tüp kan alınıyor. Formlar doldurulup kayıt altına alınarak, işlemler Sağlık Bakanlığı tarafından yapılıyor" dedi.
Kampanyanın şu an iyi gittiğini söyleyen Günaydın, Çaycuma’dan iyi bir bağış beklediğini ifade etti.