Zonguldak İYİ Parti İl Başkanlığı tarafından toplumda iyiliği ve örnek hareketleri teşvik etmek amacıyla kentte ilk "İYİLİK BELGESİ" sahibini buldu.

​Konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Zonguldak İYİ Parti İl Başkanlığı olarak toplumda iyiliği ve örnek hareketleri teşvik etmek amaçlı, kamu yararına örnek hareket eden kişi veya kurumlara “ İYİLİK BELGESİ ” adı altında maddi değeri olmayan ancak manevi değeri olduğuna inandığımız belge verilmesi kararı alınmıştır.

​Bu doğrultuda Yerel Basında konu olduğu üzere aldıkları kararla mahallenin sosyal durumunu, Corana Virüs salgını nedeniyle oluşan mağduriyeti dikkate alan Mithatpaşa Dolmuş Durağı esnafları 3,50 TL olan taşıma ücretini 2,50 TL’ ye indirmişler, akabinde onların bu davranışı örnek oluşturmuş ve de mahalleye ulaşım ucuzlamıştır.

​Almış oldukları kararla takdir edilecek davranış biçimi sergileyen, örnek oluşabilecek bir karara imza atan Mithatpaşa Dolmuş Durağı Esnafına bu nedenle İYİLİK BELGESİ verilmesi Yönetim Kurulumuzca kararlaştırılmıştır.

​İYİLİK BELGESİ’ ni bugün Dolmuş Durağına yaptığımız ziyaretle Mithatpaşa Dolmuş Esnafları adına yönetici Şahan Baran TEZEL’ e takdim edilmiş ve de durakta bulunan esnaf arkadaşlarla dolmuş esnafımızın sorunları hakkında sohbet edilerek, dertleri dinlenmiştir. En büyük sorununda mahallenin yolu olduğu anlatılmıştır.

​Toplumda örnek oluşturacak iyi ve kamu yararına güzel davranışlar bundan sonrada İl Yönetimimizce Belge verilecek ödüllendirilecek, dolayısıyla toplumun iyi ve güzele doğru kanalize olması teşvik edilecektir. Amacımız kötü haberlerden artık bıkan toplumumuza iyi ve güzel haberlerle örnek olacak kişi ve kurumları tanıtıp, onların örnek hareketlerini ön plana çıkaracaktır."