Kdz.Ereğli Belediye Meclisi ilk toplantısını Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında gerçekleştirdi. Katip üye, meclis başkan yardımcıları ve komisyon üyelerinin seçildiği toplantı öncesi Başkan Posbıyık, yeni dönemin Kdz.Ereğli’ye hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi yeni yönetimiyle birlikte ilk toplantısını Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın başkanlığında AKM Nikah Salonunda gerçekleştirdi.

Katip üye, meclis başkan yardımcıları ve komisyon üyelerinin seçildiği toplantı öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yeni dönemin Kdz.Ereğli’ye hayırlı uğurlu olmasını diledi.

“GÜZEL HİZMETLER YAPACAĞIZ”

Başkan Posbıyık, göreve seçilen tüm meclis üyelerine de başarılar dileyerek; “Yakın tarihte bir seçim geçirdik. Ereğli halkının teveccühü ile 31 tane meclis üyesi arkadaşım seçildi. Hepsini yürekten kutluyorum. Bu seçim mücadelesinde Ereğli’de gerçekten demokratik bir seçim dönemi oldu. Seviyeli bir seçim oldu. Karşılıklı sevgi ve saygı kuralları içerisinde seçim yapıldığı için güvenlik kurumlarımızı, Kaymakamımızı, İlçe Seçim Kurulunu, Siyasi Partilerin ilçe başkanlarını ve üyelerini yürekten kutluyorum. Ereğli’ye yaraşır bir seçim olması gerçekten çok sevindirici bir olay. Benim için seçilen 31 Meclis üyesi arkadaşımın hepsi de çok değerli insanlar. Birbirlerinden hiçbir farkı yok. O parti, bu parti diye bir şeyi asla düşünmüyorum. Beraber Ereğli sevdası için yola çıktık. Ereğli’nin inanılmayacak kadar birikmiş sorunları var. Belediyeye gittikçe bunu daha çok gözlemleyebiliyorum. Ereğli’de yaşayan 118 bin kişi, bu sorunları bu arkadaşlar çözebilir dedi ve 31 tane meclis üyesini seçti. Bütün derdimiz sıkıntıları, problemleri Ereğli özünde sorunları el ele vererek, kol kola girerek birlik beraberlik içerisinde çözüm yollarını bulmak bizim görevimiz. Ereğli halkının bizim omuzlarımıza bıraktığı en önemli vazifelerden biri. Bu sorunları aşmak, birlikte çözmek zorundayız, mecburuz buna.Benim yaklaşımım hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin Ereğli'de yaşayan 118 bin kişi bizim canımız, kardeşimiz. Ereğli'de yaşayan insanları seviyoruz. Ereğli'de belediye başkanı olmamın nedeni Ereğli halkına olan sevgimiz. İletişim en önemli konudur. Yıllardır siyaset yapıyorum, aramızı açmak için bir takım sorunlar, problemler çıkartırlar. Konuları birebir görüşelim, sürekli iletişim içerisinde olalım” dedi.

"ÇÖZÜLMEYECEK SORUN YOK"

Başkan Posbıyık, Ereğli’nin sorunlarını bütün siyasi partilerle bir araya gelerek aşacaklarını belirterek; “Ereğli'nin üniversite, tersaneler sorunları var. Çözülmeyecek sorun yok. Biz bunları çözebilecek güçteyiz. Hangi parti olursa olsun bir araya geleceğiz. AK Parti, MHP, DSP, Saadet Partisi İlçe Başkanı, bütün hepimiz bir araya geleceğiz, bireysel işlemlerimizi görmeyeceğiz, Ereğli'nin sorunları var, işsizlikten kırılan insanlar var, esnaf siftah yapamadan dükkan kapatıyor. Hiç ummadığınız insanlar evlerine ekmek götürmekte zorlanıyorlar. Bunu kenardan izlemek dinimize de yakışmaz. Bunu el birliği ile çözmemiz lazım” şeklinde konuştu.

"BAKANLIKLARIN ÖNÜNDE YATACAĞIZ"

Hep birlikte Ankara’ya gideceklerini anlatan Başkan Posbıyık; “Zaman zaman üniversite konusunda diğer önemli konularda siyasi partilerin ilçe başkanlarını önümüze katarak Ankara'ya gideceğiz, bakanlıkların önünde yatacağız. Ereğli'de ağlayan kimse yok şuanda, bundan sonra Ereğli Belediyesi ağlayacak. Ağlamayan çocuğa meme vermezler. Ben inanıyorum 31 arkadaşım ile birlikte yapacağımız çalışmalarla sorunları tek tek planlama dahilinde çözeceğimize inanıyorum. Bu işler böyle başlar, eğer doğru çalışmazsak iyi gitmezsek halk defterimizi dürer. Her seçim döneminde böyledir bu iş. Onun için herkesin taşın altına elini koyacağına yürekten inanıyorum" diye konuştu.

ENCÜMEN VE KOMİSYONLAR BELLİ OLDU

Başkan Posbıyık’ın konuşmasının ardından gündem maddeleri gereği Katip üye, meclis başkan yardımcıları ve komisyon üyelerinin seçimi yapıldı. Yeni dönemde Meclis Katipliğine CHP Grubundan Emrah Karaarslan ve Gönül Çelik, Meclis Birinci Başkan Vekilliğine CHP Grubundan Satılmış Yiğit, Meclis Birinci Başkan Vekilliğine CHP Grubundan Cengiz Güneş, Encümen üyeliklerine CHP Grubundan Tarkan Adik, Sertan Kuzu ve Yaşare Aydın seçildi.

İhtisas Komisyonu ise şu isimlerden oluştu.

HUKUK İŞLERİ KOMİSYONU: CHP Grubundan Gönül Çelik, Tayyar Mendeş, Mehmet Akçakaya, AK Parti'den Gülsemin Hasçelik, Yahya Çakır.

İMAR İŞLERİ KOMİSYONU: CHP Grubundan Haluk Okur, Fikret Aydeniz, Yılmaz Partlak, AK Parti'den Mustafa Kumaş, Fuat Ulaş.

PLAN BÜTÇE KOMİSYONU: CHP Grubundan Yaşar Balcı, Cengiz Güneş, Naciye Tozkoparan, AK Parti'den Numan Korkmaz, Zafer Hüseyin Durmaz.

Nisan ayı meclis toplantısının 2. oturumu yarın aynı saat ve yerde gerçekleştirilecek.