İdealist bir politikacı mı, istismarcı-popülist-şovmen bir siyaset bezirganı mı?

İmaj 10, İcraat Sıfır!
Zonguldak politikasına gökten zembille iner gibi giren, girdiği günden itibaren gündemden düşmeyen sosyal medya fenomeni CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, farklı politik tarzıyla “Bin bir Surat Politikacı” fotoğrafı veriyor… Esasa dayalı işlerin içinde olmayan, kentsel arayışlarda görünmeyen,  proje üretmeyen Yavuzyılmaz, Zonguldak’ta ilk siyasi yarışı olan milletvekili önseçiminde fısıltı gazetesi aracılığıyla kendisi için yaratılan, “Gezi Parkı’nın Deniz’i”, “Deniz Gezmiş’in akrabası” imajıyla siyasetin genç yüzü olarak delegenin desteğini aldı.  Politikanın 3-5 kişinin ismi etrafında dolaştığı Zonguldak CHP’de, sosyal medya aracılığıyla biranda binlerce kişiye ulaşan Yavuzyılmaz, kentte yaşamamasına rağmen hafta sonları katıldığı kermes, yemek, futbol maçı ve toplumsal eylemlerde fotoğraf çektirerek paylaştı. Yavuzyılmaz, özellikle son dönemde birkaç gazeteci tarafından hakkında methiyeler düzülen haber ve köşe yazılarıyla imajını taze tutmayı başardı.



BİNBİR SURAT POLİTİKACI
Bazen bir çevreci, kimi zaman bir futbol taraftarı olarak karşımıza çıkan Yavuzyılmaz’ın şu ana kadar en büyük projesi olan “Kömürden tek taş yüzük” zihni sinir projesi, Zaytung Haber’e manşet olmaya aday nitelikteydi. Zonguldak’ta bir çok öncelikli sorun varken kent merkezinin en güzel yerine yapılmak istenilen “Protokol Camii” projesine sessiz kalan Yavuzyılmaz’ın, “Zaten CHP’lilere din düşmanı diyorlar. Onun için sessiz kaldım” savunması yaparak mahalle baskısıyla politika yapması CHP tabanı ve sol seçmeni hayal kırıklığına uğratmıştı. Diş fırçasıyla mağara temizleyen, siyasete girmeden önce tek bir Zonguldakspor maçında gitmeyen ancak politikaya girince boy boy tribünde çekilmiş fotoğraflarını paylaşan, tarlada çapa yapıp ayakkabı boyacısının sandığına oturarak cila atan, futbol oynayıp sahilde çöp toplyan Yavuzyılmaz, madenci, çocuk, çevre, kadın ve emek temalı fotoğraflarıyla adeta Facebook Milletvekilliği yapıyor. Yavuzyılmaz son olarak çizme giyip Üzülmez Deresinde poz vermişti.



BU NE YAMAN ÇELİŞKİ?  
17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında çıkan telefon tapelerinde “Milletin a…. koyacağız” dediği ortaya çıkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en yakın isimlerden AKP’li müteahhit Mehmet Cengiz’in yaptığı Üçüncü Hava Limanı inşaatında Cengiz İnşaat’ın milyonluk elektrik işlerini sahibi olduğu Dole Elektrik firmasıyla yapan Yavuzyılmaz, diğer taraftan CHP rozetiyle siyaset yapıyor. Halkın Sesi soruyor: AKP’nin taşeronu, Erdoğan’ın altçenesi, yaptığı HES’lerle Karadeniz’i katleden Mehmet Cengiz’in milyonlarca liralık işini yapan Deniz Yavuzyılmaz, mecliste yapılacak olası kritik bir oylamada, toplumsal bir olayda AKP ve Cengiz İnşaat’tan ticari ambargo yerse, özgür iradesiyle meclise çıkıp milyonlarca CHP’linin, on binlerce Zonguldaklının hakkını arayabilecek mi? Yoksa, susması gerektiğinde ticari ilişkileri önüne mi koyulacak?  (Cevdet AKGÜN)