Zonguldak ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin Farabi Kampüsü Tahir Karauğuz konferans salonunda düzenlediği ‘’İmam Hatip Okullarında Meslek Dersleri Bağlamında EĞİTİMDE KALİTE – SORUNLAR VE ÇÖZÜM ARAYIŞLARI’’ konulu panel, yoğun ilgiyle karşılandı. 

ZBEÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfullah Kara'nın moderatörlüğünü yaptığı panele konuşmacı olarak ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, son yıllarda başarıları ile temayüz etmiş olan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mithat Tekçam,  Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can ve BEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Murat Akın katıldı. Panele ayrıca imam hatip lisesi öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. 

Zonguldak Önder İmam Hatipliler Dernek Başkanı Zekeriyya Uçar, yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Yönetime geldiğimizde memleketimize, milletimize ve camiamıza hizmet etmek büyük bir nimettir düşüncesiyle  hiçbir maddi çıkar ve menfaat beklemeksizin, işimizden, ailemizden, zamanımızdan ve maddiyatımızdan fedakarlık ederek memleketimize, milletimize ve camiamıza hizmet etmek  için yola koyulduk.
Okullarımızdaki öğrencilerimizin nicelik ve niteliği için önemli çalışmalar yaptık. Bu panel de bunlardan biri. Amacımız gençlerimizi milli ve manevi değerlere sahip olarak yetiştirmek’’ 

İki oturum şeklinde düzenlenen  panelin birinci oturumunda Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can, "İmam Hatip Okullarında Meslek Dersi Öğretmeni ile  liselerde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeninin manevi sorumluluğu’’
Dr. Murat Akın ise "İmam Hatip Okullarında Öğretmen- Öğrenci- İdareci arasındaki ilişkilerle ilgili bazı düşünceler nicelik ve nitelik’’  konusunda sunumlar yaptılar.

İkinci oturumda ise  Halit Bekiroğlu "İmam Hatip Öğrencilerine kazandırılacak olan milli manevi ruh ve heyecanda öğretmene düşen vazifeler’’
Mithat Tekçam ise "İmam Hatip Okulu Öğrencilerinin kalitesinin ve sayılarının artırılmasında uygulanacak bazı yöntemler’’ hakkında sunumlar gerçekleştirdi. 

Yoğun bir beyin fırtınası şeklinde geçen panelde konuşmacılar ve katılımcılar, İmam Hatip Okullarındaki kalite sorunlarını masaya yatırarak çözüm yollarını tartıştılar.

Panel, konuşmacılara hediye takdimiyle sona erdi.