Sanal ortamdaki çarpık bilgilere savaş açan TTK işçisi, genç neslin dinini doğru kaynaktan öğrenmesi için kitap yazdı…

Türkiye Taş Kömürü Kurumu Palamar Deniz Servisi’nde liman kaptanı olarak çalışmakta olan Metin Sevil’in uzun döneme yayılan çeşitli araştırma çalışmalarından oluşan “CEVAP BEKLEYEN SORULAR - Güncel Dini Tartışmalara Farklı Bir bakış” adlı kitabı Kutlu Yayınevi’nden yayımlandı.

240 sayfalık kitabının şu anda Öğretmenler Pazarı’nda satışa sunulduğunu, ayrıca kitap satışı yapan bütün internet sitelerinden tedarikinin mümkün olduğunu belirten Sevil, kitap yazma nedenini şöyle özetliyor:

“İnternet ve sosyal medyada dini tartışmaların artması neticesinde tarafların görüşlerini detaylıca masaya yatırıp irdeleme ihtiyacı duydum. Çünkü dini konulara yeni yeni aşina olmaya başlayan genç kitlenin aşırılıklara kapılarak savrulmalarının önüne geçmek istedim. Bir vatandaş olarak genç neslin yanlış yollara savrulma riski beni rahatsız ediyordu. Gerek geleneksel din algısı ve öğretisindeki çok sıkıntılı öğeler; gerekse sesini daha fazla duyurmaya başlayan reformist hocaların aşırılıkları kitap yazma konusunda beni ateşledi.”

TTK’da işçi statüsünde olmasına rağmen dini konuda kitap yazmasının insanları şaşırttığını anlatan Sevil, “Hiçbir dini eğitimden geçmemiş olmama rağmen bu kadar detaylı bir çalışma yapmam çok kişilerin dikkatini çekti. ‘Sen hiçbir dini eğitim almamışken nasıl dini kitap yazabiliyorsun’ diye tepki verenler oldu. Ancak kitabın arka kapak yazısında da detaylıca izah ettiğim gibi İslam dininde herkesin düşünme, sorma ve sorgulama görev ve sorumluluğu vardır. Kaldı ki inancımıza göre bu din sadece din adamlarına inmemiş olup hesap günü herkes ayrı yeten sorgulanacaktır. Bu durumda da bu yapbozun parçalarını birleştirdiğimizde ortaya herkesin bir fikir sahibi olma zorunluluğu çıkmaktadır.” ifadelerini kulandı.

KİTAP YAZMA SERÜVENİ…

2011 yılında KPSS ile yerleştiği kurumda çalışmak üzere Afyonkarahisar Sultandağı ilçesinden gelip Zonguldak’a yerleşen Metin Sevil, yazma faaliyetlerine burada da devam etti. Sevil’in yazdığı konular, Güncel dini tartışmalar, gelenekselcilik-Kuran Müslümanlığı tartışmaları, yanlış din öğretisi ve algısı, hurafeler üzerine çok sayıda soru-cevap, tez, makele ve deneme türlerini kapsıyor. Sevil, 2019 yılında ikinci kitabını çıkaracağını sözlerine ekledi.