İş-KUR bin 2 kişiye meslek edindirdi

Zonguldak İş- KUR İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin ortaklaşa düzenledikleri ve yüzde 20 iş garantili meslek edindirme kurslarında ilk sekiz aylık dönemlerinde bin 2 kişi meslek sahibi yapıldı.  Merkezin yanı sıra ilçelerle birlikte açılan elli iki iş kolundaki meslek edindirme kurslarına 694 kadın 308 erkek olmak üzere bin 2 kişinin kurslardan halen Alaplı ilçesinde açılan Çocuk Bakımı Elamanı kursu ile merkezde açılan Servis Elemanı Yardımcısı kursu faaliyetini sürdürüyor. Cezaevlerinde açılan ahşap boyama ve vernikleme elamanı kursunda 12 hükümlü eğitim görürken Ahşap Hediyelik eşya yapımcısı, keçe aksesuarları yapımcısı, oyuncak bebek yapımcısı, ön muhasebeci dallarında açılan dört ayrı kurslarında 35 erkek 16 kadın olmak üzere 51 engelli meslek sahibi oldu.

İş- Kur ve Halk Eğitim Merkezleri olarak ortaklaşa Ahşap Boyama ve Vernikleme, Ahşap Hediyelik Eşya Yapımcısı, Argon Kaynakçısı, Beton Pompa-Püskürtme Operatörü, Beton Transmikser Operatörü, Bilgisayar Destekli Tasarım- İmalat, CNC Torna Tezgahı Operatörü, Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi, Dekoratif Ev Aksesuarları Hazırlama, Düz Dikiş Makineci , El ve Makine Nakışçısı, Elektrik Tesisat,  Etlik ve Damızlık Tavuk Yetiştiriciliği, Fırınlama İçişi  Hasta ve Yaşlı Refakatçisi, İlaçlama, İş Makineleri Operatörü, Kasiyer, Keçe Aksesuarları Yapımcısı, Makinist- Tren, Mekik Dokumacı, Meyve Ağaçları Budamacısı, Oyuncak Bebek Yapımcısı, Ön Muhasebeci, Sebze Fidesi Üreticisi, Sekreter, Servis Elemanı Yardımcısı, Tahkimatçı, Takı Çizimi ve Üreticisi, Temel İmalat ve Montaj Elamanı, Web Tasarımcısı  dallarında açılan kurslarda 694 kadın  308 erkek olmak üzere bin 2 kişi meslek sahibi oldu.

“EĞİTİM KURSLARI DEVAM ETMEKTEDİR”

Kursların hakkında açıklamalarda bulunan İş- KUR İl Müdürü Gönül Demirsu, “Kurumumuzca istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki gelişimlerine, işsizliğin azaltılmasına, özel politika gerektiren durumların is gücü piyasana kazandırılmasına yardımcı olunması üzerine düzenlen aktif iş gücü kapsamındaki mesleki eğitim kursları devam etmektedir. Bu anlamda; 1 Ocak – 31 Ağustos 2016 tarihleri arasında 52 tane kurs açıldı ve bin 2 kursiyerimize mesleki eğitim yaparak onların meslek sahibi yapmak için her gün 20 lira ödenmiştir. Yeni açılacak kurslarımızda olacak. Bunları da duyuracağız” dedi.

Aycan KARADAĞ