Emek Partisi Zonguldak il Başkanı Ateş Türeli, Filistin halkına yapılan siyonist saldırılar derhal durdurulması gerektiğini ifade etti.

İşgal edilmiş topraklarını savunan Filiskin halkının yanında olduklarını belirten Türeli yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

“Siyonistler Doğu Kudüs'te Filistinlilerin mülklerini gasp etmeye, yerlerine yerleşmeye devam ediyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan Filistinlilere zorunlu göç tehdidi nedeniyle gergin günlere sahne oluyor. Doğu Kudüs’ ün Yahudileşmesi devam ederken, Siyonistlerin Doğu Kudüs’ün işgal yıldönümü olan 9-10 Mayıs provokatif “Kudüs Birliği Günü” bahanesiyle Doğu Kudüs sokaklarında gösteriler yapması, Mescid-i Aksa’ya toplu baskın çağrıları yapması ve Filistin halkını tehdit etmesi siyasi ortamı yeniden gerdi.

Filistin halkı bu baskı ve tehditlere tepki gösterdi. Mescid-i Aksa’nın basılması tehdidine karşı nöbet başlattı. İsrail polisi ise, Siyonist saldırganlara karşı tedbir alacağına, onları durdurmaya çalışacağına, 7 Mayıs'ta teravih namazı sırasında Mescid-i Aksa'daki cemaate ses bombaları ve plastik mermiyle Filistinlilere saldırdı. Filistin Kızılay’ı, İsrail polisinin müdahalesi nedeniyle 205 Filistinlinin yaralandığını açıkladı.

Saldırının Müslümanlar için kutsal bir mekân kabul edilen Mescid-i Aksa’da ve yine kutsal ay kabul edilen Ramazan ayında yapılması Filistinlilerin tepkisini arttırdı.

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etmesi İsrail’in bugünkü saldırganlığını daha da cesaretlendiriyor

İsrail polisinin Filistinlilere dünkü müdahalesinde ise 90 kişi yaralandı. Filistin Kızılay’ı yaralananlar arasında bir yaşında bebek ve çocukların da olduğunu açıkladı.

Bugün sabah namazı sonrası İsrail polisi, Mescid-i Aksa'dan çıkan cemaate yine plastik mermi ve ses bombaları ile müdahale etti ve 10 kişiyi yaraladı.

İşgalci İsrail Devleti saldırılarına derhal son vermelidir. İşgal ettiği Doğu Kudüs’ten ve diğer bölgelerden çekilmelidir. İşgalci ve saldırgan İsrail Devletini destekleyerek cesaretlendiren başta ABD olmak üzere emperyalist devletler desteklerini durdurmalıdır.

İşgal edilmiş topraklarını savunan Filiskin halkının yanındayız. Filistin Halkıyla enternasyonal dayanışma gösteren Denizlerin yolundayız.

İsrail’in saldırı ve provokasyonlarına son.

İşgale son Filistine özgürlük.”