Zonguldak İl Genel Meclisi’nin CHP Grubu üyeleri Halkın Sesi’ni ziyaret etti… Zaman, köylere doğrudan teminle yapılan hizmetleri eleştirdi

‘İŞLER AYNI MÜTEAHHİTLERE VERİLİYOR’

 

Zonguldak İl Genel Meclisi’nin CHP’li Grup Başkan Vekili Fikret Zaman ve beraberindeki meclis üyeleri dün Halkın Sesi’ni ziyaret ederek bir süre Mustafa Özdemir ile görüşüp kentin sorunlarını ve çözüm önerilerini konuştular. CHP Grubu olarak AKP’li meclis üyelerine getirdikleri teklif ve projelerin her ne şartla olursa olsun kabul görmediğini söyleyen Fikret Zaman, “Köyden büyük şehirlere durdurulamayan göçün önüne geçmek adına proje ve öneriler sunuyoruz ama AKP grubu kendi bildiğini okuyor. Hayvancılık için İller Bankası’ndan borçlanma yetkisi vermemize rağmen 5 milyon liralık krediyi kullanmadılar. Köylerde gençlerimiz işsiz. 3 kuşak aynı tencereden yemek yiyor. En azından bir eve bir inek verselerdi 1 aile süt parasıyla ek gelir elde etmiş olurdu” dedi.   

 

‘YETERİNCE DENETİM YOK’

 

Bu yıl 200 milyon TL civarında paraları olduğunu ve bu paranın 8 ilçeye nüfusa ve aciliyete göre paylaştırılacağını ifade eden Zaman, “Özellikle doğrudan teminle yapılan işleri aynı müteahhitler alıyor. Şüpheli, şaibeli işler. Hala susuz köylerimiz var. Adam olmadığı için muhtarlarsa klor verilerek ilaçlama yaptırılıyor. Yol sorunu çözülmemiş, çatlamış köprüleri olan, çöpleri sağlıklı toplanmayan köylerimiz var. Hizmetin aksamasındaki en büyük etken AKP’ye yakın müteahhitlere iş verilmesi ve bunların yeterince denetlenmeyişi. Bu müteahhitlerin yaptığı yollar ilk kışta bozuluyor. Adam gibi yol yapsalar sözümüz yok. Köyler yaşanabilir duruma gelmesi lazım. Böyle olursa vatandaş göç etmez. Ürettiğin değerinin verilmesi lazım. Emeğinin karşılığını alamadığı için üretmiyor” şeklinde konuştu. (Umut ERSES)