ZONGULDAK TÜRKOCAĞI 'NDAN 

İstiklal Marşı'nın Kabulü Kutlaması

Türk Ocakları Zonguldak Şube Başkanı Özcan Gedikli, İstiklal Marşının kabulünün 96.yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Dernek şubesinden yayınladığı mesajında Gedikli şu görüşlerine yer verdi:                   
Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy "İstiklal Marşı''mızla yüzce milletimizin Kurtuluş Savaşında gösterdiği azmini, bağımsızlık aşkını, hür yaşama iradesini en parlak ve en güçlü şekilde ifade ederek, milletimizin cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmini en güzel şekilde ölümsüzleştirmiştir. Öyle ki ciltler dolusu kitaplara sığmayacak duyguları kırk bir mısraya sığdırmıştır.
Milletimizin gönül dünyasını en veciz şekilde dizelere dökerek bizlere her zaman moral ve güç kaynağı olmuştur.   Şair, edebiyatçı, gazeteci, eğitimci, mütercim,  mütefekkir Mehmet Akif'in yüksek ahlakı, etkileyici kişiliği, toplumsal sorunlara dair mesajları her devirde dikkate alınması, rehber kabul edilmesi gerekmektedir. Bu duygularla İstiklal Marşımızın TBMM'de kabulünün 96. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u anma gününde, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi sonsuz rahmet ve minnetle anıyorum.