İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, İŞKUR tarafından yürütülen Toplum Yararına Projeler (TYP) kapsamında çeşitli kurumlarda belli süre ile istihdam edilen ve  asgari ücret üzerinden maaş alan vatandaşların ücretsiz izine çıkarılarak mağdur edildiğini belirterek, bir an önce bu yanlıştan dönülmesini istedi. 

Erkmen’in açıklaması şöyle: “Şimdi aldığımız yoğun bildirimler neticesi özellikle Milli Eğitim ağırlıklı istihdam edilen kişilerin tam kapanma kararı bahane edilerek ücretsiz izine çıkarıldıklarını ve bu nedenle kendilerine bir ödeme yapılmadığını öğrendik. Bir taraftan dar gelirli vatandaşlara yardım yapılacağı duyurulup bir taraftan da çalışan kişilerin devlet devlet eli ile mağdur edilmesi aldıkları ücret dışında hiçbir geliri olmayan bu insanların mağdur edilmesi  devletin adalet anlayışıyla bağdaşmamaktadır. Halbuki çeşitli çözümler üretilip bu insanların mağdur edilemeyeceği bir formül uygulanabilirdi. (Örnek: maaşın yarısını ödemek, ücretsiz izne çıkarıldıkları süre kadar çalışma süresine ilave ederek çalıştırılmak gibi formüller)
Bu kararın tekrar gözden geçirilerek insanların elinde olmayan bir sebep ile işe gidememesi ve hiçbir ödeme yapılamayacak olması karşısında bu kişileri mağdur etmeyecek önlemler alınması bu Mübarek Ramazan ayında ve bayram öncesinde acil ve zorunludur.”