İl başkanlarına seçim güvenliği anlatıldı

Vali Ali Kaban, 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak genel seçimler öncesi siyasi parti il başkanları ile seçim güvenliği toplantısı yaptı. Valilikte gerçekleşen toplantıda il mülkî hudutları dâhilinde; yasalar çerçevesinde, huzur ve güvenlik içerisinde gerçekleştirilmesi amacıyla alınması gereken tertip ve tedbirler görüşüldü

Vali Kaban, seçimlerin kanunlar çerçevesinde ve demokratik anlayış içerisinde her türlü baskılardan uzak, huzur ve güven ortamında gerçekleştirilmesi için nasıl bir iş birliği yapılacağı ve demokratik ihtiyaç ve taleplerin yerine getirilmesinde nasıl koordinasyon sağlanabileceği konularını istişare etmek üzere toplandıklarını söyledi.

Milli iradenin tecelli ettiği bir demokrasi şöleni olarak tanımladığı seçimlerde il başkanlıklarına başarılar dileyen Vali Kaban, seçimlerin ülke genelinde huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesinde kendilerine önemli görevler düştüğünü dile getirdi. Seçim iş ve işlemlerine ilişkin kanun ve kararlar valilikçe bir dosya haline getirilerek, siyasi partilerin ihtiyaç duyacakları iletişim bilgileri de eklenerek dosyalar halinde tüm katılımcıların yararlanmaları için verildi.

Toplantıya Vali Kaban’ın yanı sıra; Vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, İl Jandarma Komutanları, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan ve diğer parti il başkanları katılırken CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk’un toplantıya katılmaması dikkat çekti.  Koltuk’un toplantının olduğu saatlerde partisinde Eski İl Başkanı, Zonguldak Sorunları Komisyon Başkanı Harun Akın’ın toplantısında olduğu öğrenildi.

Haber: Nermin AKKAYA